een volstrekt doorsnee voormiddag in tijden van corona

Ja, we zijn hier nog gezellig met z’n allen in ons kot. Corona of niet. Zon of niet. Hopen strijk of niet. Het leven gaat gewoon door. En wel zo:

08u23 / Ik had de wekker van één minuut voor zeven niet gehoord en wordt even later pas wakker. De zon schijnt al hevig door het kleine streepje dakraam zonder gordijn. De witte bakstenen muur in onze slaapkamer lijkt een gigantisch stuk brie. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik een paar dagen geleden naar de documentaire Cowspiracy heb gekeken. Stof om over na te denken nu ik op vreemde plaatsen en momenten over kaas begin te (dag)dromen.

09u05 / Wanneer ik uiteindelijk opsta en de trap afga met mijn zure benen ruik ik de zure matten die ik gisteren probeerde te maken. Ze zijn nog niet helemaal droog, dus dan maar iets anders als ontbijt.

09u35 / Een half uur later lig ik alweer. Op de zetel deze keer. Ik wil nu absoluut het einde kennen van Girl, Woman, Other. Ik pink bijna een traantje weg als het zover is. Het hele boek leek fragmentarisch met kleine linken, maar op magische wijze komt alles samen in een einde.

10u27 / De verveling slaat toe. Ik kijk uit het raam om onze slecht gewassen auto’s (mijn schuld) te bewonderen en probeer een inschatting te maken van hoe lang exact ik erover zal doen om die drie wasmanden strijk te verwerken (uitgesteld tot later). Daarna denk ik even na over alle dingen die ik nog nooit gedaan heb en waarschijnlijk ook nooit zal doen: uit een vliegtuig springen met een parachute, verder lopen dan die zes kilometer van gisteren, de film E.T. kijken.

10u32 / Tijdens het dagelijks scrollen kom ik de oorbellen van mijn dromen tegen (sidenoot: ik draag geen oorbellen meer sinds mijn veertiende) en dus zoek ik het antwoord op een der grote levensvragen: kunnen gaatjes dichtgroeien? Ik vind ‘nergens’ een wetenschappelijke verklaring. De vraag lijkt alleen gesteld te worden op louche fora. Hoe moet het verder met deze dag? Help!

11u13 / Tijd om mijn bloomonbosje nog wat uit te dunnen. Blijven over: het monsterablad, de katjestak, de roos, de andere roos en een bloem waarvan ik de naam niet ken.

11u58 / Lunch in pyjama.

een volstrekt doorsnee voormiddag in tijden van corona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s