Currently: herfstvakantie

Het onvermijdelijke einde is nabij. Het is zondagavond. Weg herfstvakantie. Tot nog eens. Hoeveel dagen nog tot Kerstmis? De afgelopen week was schoon, rustig, eenvoudig. Currently…

reading // jeugdboeken. Om de een of andere reden was ik geen lezer op het moment dat ik veel en veel tijd had om alle boeken uit de bibliotheek en de hele wereld te lezen. Dus doe ik dit jaar een ambitieuze inhaalbeweging. Ik wil vijftig boeken lezen en ben aardig op weg. 44/50 staan er al op de leeslijst. Le boyfriend vindt jeugdboeken lezen een beetje valsspelen. Ik zie het al verloren tijd inhalen. Oorlogswinter (Jan Terlouw), Kruistocht in Spijkerbroek (Thea Beckman) en Matilda (Roald Dahl) voegen zich bij het gezelschap. Welkom!

watching // (eindelijk!) de Harry Potter-films. Ik keek ooit nummer één en twee. Ik las nummer vier en daarna de helft van nummer twee, maar geraakt nooit veel verder omdat ik niet van ‘eng’ hield. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat het allemaal goed afloopt, maar de laatste twee films staan nog op het programma. Toch een mooie inhaalbeweging, om trots op te zijn, zo veel uren plat liggen.

wanting (to know) // wel, ik wil heel veel (weten), maar op dit moment vraag ik me echt af of een energielamp van Philips mij door de winter kan helpen. Een beginnend keelpijntje zeurt al de hele dag achteraan in mijn keel, een winterdip (lees: maandagochtend) ligt op de loer. Ervaringen?

enjoying // de zee. Eindelijk én voor meer dan een paar uur. De dijk lag weer aan mijn voeten, het appartement weer onder een dun laagje zand (en stof).

listening  // to The Creative Pep Talk Podcast. Ik kwam er een tijdje geleden eerder toevallig bij uit en ging luisteren omdat het zo’n leuke afleveringcovers had. Blijkt dat net het hele punt van Andy J. Pizza (Miller) te zijn. Voor creatievelingen die op zoek zijn naar dat duwtje in de rug om door te gaan. Tips, interviews en heel veel jazz. Voor mensen die iets minder lang in de fitness blijven (ik luister altijd naar podcasts tijdens het sporten) heb ik een andere aanrader: de nieuwste podcast van Estée LalondeOn The Line. Over vrouwen en nog wat.

dreaming // of a white Christmas.

Afbeeldingen via www.creativepeptalk.com

Currently: herfstvakantie

4 gedachtes over “Currently: herfstvakantie

  1. Ik heb van Philips die HUE lampen en één daarvan heb ik zó ingesteld, dat die om 07.00u aan gaat zodat ik daar vanzelf wakker word. Dat scheelt ook al enorm. Zo’n energielamp heb ik zelf nooit gehad, maar ik ging vroeger regelmatig onder de zonnebank (nu niet meer) en dat hielp ook altijd enorm. Veel naar buiten tijdens de pauze of gewoon als je tijd hebt. Dat scheelt ook veel. Overigens is maandag mijn meest waardeloze dag van de week….Daar helpt geen energylamp tegen hoor… 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb 2 winters een energielamp gehad, met blauw licht van Philips, omdat ik kamp met terugkerende depressies….. blauw licht hielp mij wel. Overigens moet ik met deze kwaal leren leven (bipolair), dus heel veel zin heeft het niet (meer), omdat ik ook zomers depressief wordt. Ik moet het zoeken in andere middelen. Waar ik wel nog steeds erg enthousiast over ben, en inmiddels een reserve van heb, is zo’n wake up light, ook van fabrikant P, en daar wordt ik tenminste fatsoenlijk wakker van en heb dan ook echt wel zin om op te staan. Aanrader.
    Verder, 50 boeken op de lijst? Ambitieus en dan ook nog Kruistocht in spijkerbroek! Respect :). Ben ik nooit doorheen gekomen, terwijl ik heel erg veel las vroeger. Nu met kinderen, not so much. Leuk blog, ik ga even verder lezen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s