Fijn weekend

Het overkomt met wel eens dat ik op donderdagavond tegen mijn innerlijke Katy Perry uit 2011 praat. Thank god it’s friday fluister ik dan. Even later scandeer ik T.G.I.F. tot la mamma raar opkijkt en zich zorgen begint te maken om mijn mentale gezondheid (the perks van ‘ik woon nog thuis’). Uitkijken naar het weekend kan in deze tijden van rusteloos arbeiten als vreemd gezien worden, een signaal zo je wil voor het vroegtijdig afbrokkelen van mijn werklust (en pensioen). Ik zie het eerder als ‘het einde van de week’ dat in zicht is. Afbrokkelen it is!

Hoewel het weekend niet altijd een hoog weekendgehalte heeft, moet ik toegeven dat ik erg uitkijk naar het aankomende duo van dagen – trio mag ook. Met de vingers draaien tijdens een mindful ochtendsessie ‘leren lesgeven door te kijken naar anderen’ is gewoonweg aangenamer vanaf een bepaalde temperatuur, Birkenstocks inbegrepen.

Nu besef ik ook wel dat de week gisteren – alsof het gisteren was, jongens toch, zo lang geleden – pas begon en dat we volgende week ook al niet te klagen hebben. Toch wil ik even duidelijk stellen dat het oké is. Het is oké. Om tegen jezelf te praten, om op donderdag het weekend al te begroeten en om plannen te laten varen voor een potje spontaan nietsdoen met de blote voeten in het gras.

Geniet! En kom morgen gewoon terug voor meer vrijdag.

Advertenties
Fijn weekend

2 gedachtes over “Fijn weekend

  1. thegreenpetrolhead zegt:

    Ik ben al jaren een hevige TGIF-fan. Mijn collega’s blijven het een mysterie vinden, maar toch. Elke gelegenheid om te vieren mag aangegrepen worden.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s