Heb jij daar tijd voor?

Ik wil vijftig boeken lezen dit jaar. Als het even kan doe ik er nog tien bovenop, maar ik wacht nog even af, je weet maar nooit wat de feestdagen brengen. Nooit eerder las ik zoveel boeken op zo’n korte tijd – voorlopig staat de teller op 19 boeken, uitgelezen! Een absoluut record, wetende dat ik geen geboren maar wel een getrainde lezer ben. Een natuurtalent ging aan mij verloren. Vijftig boeken dus. Hoe doe ik dat?

IMG_20180502_150135.jpg

Vorige zomer kocht ik een e-reader. Ideaal voor stiekem lezen op het werk, maar eerlijk is eerlijk: het pakt niet op Instagram, zo iedere week eenzelfde foto van een zwart kadertje.Β Lijkt me een goede reden. Eigenlijk ga ik gewoon liever gratis naar de bib (boetes niet meegerekend) om er te snuffelen tussen genres en auteurs waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik houd wel van een beetje afwisseling. Die zou ik niet hebben als ik wekelijks zou moeten terugkeren naar mijn bescheiden boekenrekje of een e-readerabonnement van bol.com.

Afwisseling is dus key voor mij. Want alles begint wel met een goesting om te lezen. Een boek bij de hand hebben kan ook tellen. Altijd handig als je (meer) wil lezen. Denk aan dode momentjes: wachten op een afspraak, ergens te vroeg aankomen, een springuur of een eenzame middagpauze. Dus als je volgende keer twijfelt over een nieuwe handtas, kies dan het schoontje dat met gemak een boek/e-reader draagt. Neem voor de zekerheid ook een boek mee als je denkt helemaal geen tijd te hebben die (werk)dag. Gegarandeerd sta je dan ergens een halfuur van je leven te verdoen.

Het leven is kort, en dus ook veel te kort voor een boek tegen je zin. Niet je ding? Leg het weg. Het maakt niemand uit of je Het smelt van Lize Spit echt gelezen hebt.

Heb jij daar tijd voor?

14 gedachtes over “Heb jij daar tijd voor?

 1. Wel, ik zou het ook echt graag doen! Maar – clichΓ© – ik vind er de tijd niet voor. Hoewel het eigenlijk gewoon om prioriteiten draait, toch? Side note, wanneer ik toch aan het lezen ga word ik zo opgezogen in een verhaal en zijn er voor ik het weet 4 uur voorbij gevlogen. Weer de strijk niet gedaan dus πŸ˜‰.

  Geliked door 1 persoon

 2. thegreenpetrolhead zegt:

  ja gratis, Pride & Prejudice heeft me ook weer 0.60€ boete gekost πŸ™‚
  Ik vind goodreads.com wel tof om alles bij te houden! En mensen te volgen uit ver vervlogen studententijden en wat zij lezen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wil dit jaar de helft van jouw aantal lezen en ik zit nog maar op vijf. Haha :p Ik zat een beetje in een dip maar nu gaat het terug goed, dankzij mijn e-reader – en een nieuwe job waardoor ik nu elke dag een uur op de trein kan lezen- en een boekenkast waarvan de helft bestaat uit boeken die ik nog niet gelezen heb.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s