De mooiste tijd van het jaar

Ik ben vandaag op mijn Birkenstocks naar de winkel geweest. Niets bijzonder zou je denken, maar voor mij het begin van de mooiste tijd van het jaar. De zon schijnt langer. De mensen kunnen meer verdragen aan de kassa want ze kijken uit naar goed gebakken vlees. Ik trek me de dingen minder hard aan en hoewel ik een sokkenfan ben, mogen ze even in de kast blijven liggen (of toch op zaterdagnamiddagen). Het lijkt gewoon de zomer die komt piepen, maar eigenlijk is het een humeur, een staat van zijn die ik bereik. Hoe lang dat precies duurt, valt niet te voorspellen. Regen komt, maar achter de wolken schijnt de lieve heer op ons neer met al zijn chakra’s open.

Also: het moment waarop je beslist in een lange rij aan de kassa je gsm uit te halen en een foto te maken.

De mooiste tijd van het jaar

Een gedachte over “De mooiste tijd van het jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s