Op een goede vrijdag

Om 14u56 stonden we met z’n viertjes aan de nog gesloten deur van de bibliotheek. Heel gezellig en al. De zon scheen. Toen de deur eindelijk en twee minuten te vroeg openging, wist het mevrouwtje opeens niet wat te doen met haar fiets. Dan maar gewoon vlak voor de ingang laten staan. Ook al is er een fietsrek, drie meter verder. Zij mag dat van ons. De meneer kwam met moeite recht uit de groene bank in het gras. Ik zag de madame van de bib – ze hield de deur voor ons open – denken dat het stadsbestuur hier maar eens een andere bank moet installeren. Na enig getaffel stond de man stevig op beide benen. Opgelucht. De jongen trok nog gauw een spurtje naar de ijscokar. Voor een tweede Magnum dacht ik, maar hij kwam terug met een servetje. Proper. We zwegen. Ik liet hen alle drie voor me binnengaan. Ze stonden er ten slotte voor ik. Al ben ik niet altijd zo (oplettend), maar het was een goede vrijdag.

Op een goede vrijdag

Een gedachte over “Op een goede vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s