Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Haast. Want volgend weekend is het al zover.

ThreeBillboards

Zal ik meteen tot de conclusie komen? Voor mijn hoeft deze Three Billboards niet de Oscar voor best picture te winnen. Ik was onder de indruk van het verhaal, de personages en de reclameborden, maar beste film van het jaar? Goed, als het dan toch zou winnen zou ik niet helemaal ongelukkig zijn want de film heeft natuurlijk wel het een en ander teweeg gebracht. Amerikaans politicus Marco Rubio en de Britse Houses of Parliament hebben al mogen ervaren wat drie simpele borden, net als in de film, kunnen betekenen.

Een moeder, Mildred Hayes (Frances McDormand) – wat houdt de filmwereld toch van moeders! En terecht – hoopt met de huur van drie gigantische, vervallen reclameborden schot te brengen in de zaak over haar verkrachte en vermoorde dochter. How come, Chief Willoughby? schrijft ze op een van de borden. Hoe is het mogelijk dat de politie nog steeds niemand gearresteerd heeft, begin ik me ook af te vragen. Wanneer Chief Willoughby (Woody Harrelson) vervolgens een sympathieke en menselijke politiechef blijkt, draait het hele verhaal voor mij.

De film lijkt op het eerste zicht in het niets te gaan eindigen. Je verwacht dat de moeder verbitterd zal achterblijven. Nooit zal je begrip kunnen opbrengen voor de racistische agent Dixon (Sam Rockwell). Je verwacht een gitzwart wraakdrama (dat is het ook), maar onverwachts komt humor om de hoek gluren. Hoe het leven toch, ook op de allermoeilijkste dagen, mooi kan zijn. Goed dan, oké. Als iemand Saoirse Ronan van haar allereerste Oscar afhoudt, laat het dan alsjeblieft Frances zijn. Het gouden randje en al.

Photo via imdb.


Oscar-update. Gezien: Call Me by Your Name, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Nog te kijken (?): Phantom Thread, The Post, Darkest Hour en I, Tonya (omdat het kan)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s