Lent(e)

Morgen begint de Lent. Niet te verwarren met de lente, het seizoen dat nog eeuwen van ons verwijderd is. De tulpen staan anders wel al als sardientjes in een blik aan de kassa’s van menig supermarktketen. Als teken van hoop leiden ze de aandacht af en laten ze u denken dat korte broeken, dunne sokken en gekleurde rokken snel te kast uit mogen. Het kan allemaal, maar die afgevroren tenen worden niet geruild noch terugbetaald.

De Lent dus, de vastenperiode die al jaren gekenmerkt wordt door dagen zonder vlees, smartphone of common sense. Is ‘zonder’ een woord dat een negatieve connotatie heeft? Want in dat geval ga ik voor 40 dagen vegetarisch, bloggen en met opruimwoede (ah, de lenteschoonmaak). Ik zou graag zeggen ‘tot over veertig dagen’, maar dat wil ik niemand hier aandoen. ‘Tot morgen’ past veel beter bij deze periode van spirituele inzichten en op hol geslagen verzinsels van blogposts. Voor meer onduidelijke onzin, weest allen welgekomen op dit prachtig stukje internet.

PS: Ik beloof hierbij plechtig niets meer te schrijven na 10u58, maar steek het voorlopig op het slaaptekort en de lentekriebels.

Photo by me.

Advertenties
Lent(e)

3 gedachtes over “Lent(e)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s