Hoe het eindigt

De dag begint ’s ochtends, maar het verhaal start pas ’s avonds. Een hele dag lang probeer ik zo veel mogelijk details in me op te nemen. Hoe de zon scheen, hoe de regen viel, hoe het niet sneeuwde. Hoe mijn ogen vermoeid dichtvielen en ik mezelf overeind duwde om op te staan. Maar hoe lang doe ik over het schrijven van deze stukjes?

Een half uur.

Ik ga in bed liggen en denk een minuutje na. Ik overweeg iedere avond om vandaag niets te schrijven want ik wil veel liever een half uur langer slapen. Toch besluit ik iedere keer om iets schrijven omdat die ene lege dag er ook maar stom zou uitzien in mijn kalender. En omdat ik het mezelf beloofd heb. Wat zal het worden? Ik denk aan opvallende gebeurtenissen of net pietluttige dingen die ik online tegenkwam en probeer er dan een niet al te samenhangende tekst over te schrijven. Meestal komen de ideeën uit een onverwachtse hoek: een gesprek dat geen inhoud leek te hebben, een binnenprentje waarvan ik hardop ging lachen of een vraag van Katrien.

Hoe het eindigt

2 gedachtes over “Hoe het eindigt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s