Dag 31

Hallo laatste dag van januari, lezers en wereld. Ik ben er nog.

tom-coe-426084.jpg

Exact een maand geleden nam ik de beslissing iedere dag te gaan bloggen. Het maakte me niet uit hoe kort/lang en onbeduidend het alledaagse stukje zou zijn, zolang er maar iedere dag een donkerblauw vakje verscheen in mijn WordPresskalender. Op het moment van die beslissing had ik nooit gedacht dat ik dit een maand lang zou uithouden. Ik wens mezelf daarom een welgemeende proficiat. Ik ben dan een beetje gaan nadenken – dat doe ik nogal eens – over waarom ik mijn voornemen al een maand lang volhoud. Ik kwam tot de volgende conclusies.

Een: (sorry, maar) ik doe dit echt voor mezelf. Het afgelopen jaar wilde ik zoveel voor deze blog. Ik kribbelde notitieboekjes vol. Alles in functie van jullie, de lezers. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van jullie. Maar waarom zou ik mijn vrije tijd opofferen voor (nobele on)bekenden/anoniempjes als ik er in de eerste plaats niets voor mezelf uithaal? (Egoïst!)

Twee: (en deze gaat volledig tegen alle principes van de blogplanning in) geen planning is de beste planning. In het verleden (blogmas etc) plande ik maanden vol om vervolgens mijn eigen verwachtingen niet te kunnen inlossen. Gevolg? Teleurgesteld in mezelf en no plezier. Dus doe ik het zonder planning. Vermindert de druk en verruimt de mogelijkheden. Dat brengt me dan naadloos bij nummer

Drie: creativiteit komt vanzelf als je meer doet. In de wereld van big magic staat doen boven nadenken. Ik geef mezelf zo weinig tijd om na te denken dat ik ’s avonds in mijn bed, terwijl ik eigenlijk al wil slapen, een blogpost typ. Door gewoon te doen (aka te schrijven) en niet (te veel) na te denken, krijg ik meer ideeën en energie. Inspiratie komt bijgevolg niet uit grandioze aha-erlebnissen of spirituele nirvana’s, maar wel uit oplettendheid voor de kleine dingen in het leven.

Het zijn maar een paar bedenkingen – meer kan er niet vanaf vandaag, de hersenen spartelen om boven water te blijven. Hopelijk gaat het schrijven me iedere dag beter af en haal ik binnen een paar weken toch weer mijn broodnodige aantal uren slaap per nacht.

Tot morgen!

Photo by tom coe on Unsplash

Dag 31

9 gedachtes over “Dag 31

 1. Helemaal mee eens. Ik blog ook voor mezelf, stel geen doelen, heb geen planning en schrijf gewoon over dingen die mij bezig houden en die ik leuk of minder leuk vind. Ik vind het desalniettemin best een opsteker en bemoediging om te zien dat je dagelijks iets van rond de 40 unieke bezoekers hebt. Voor sommigen weining, maar ik vind het al heel wat.
  Ga vooral door!

  Liked by 1 persoon

 2. Mooi gezegd!
  Bloggen is inderdaad iets wat je eigenlijk gewoon voor jezelf moet doen, dan blijft het ook iets waar je steeds weer energie uithaalt. (tenzij dat natuurlijk niet je insteek is)

  Hopelijk gaat het je in februari, en de rest van het jaar, net zo goed af! 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s