“Je ziet er moe uit”

Is vermoedelijk de meeste ongepaste gespreksstarter onder collega’s aller tijden. Ik kroop er harder van ineen dan van de reactie. “Ah, ik slaap thans goed.” Touché. Alleen weet ik niet in welke richting. Wat hebben wij toch met – al dan niet ongemakkelijke – stiltes? Praatjesmakers komen de rust verstoren. Ik verkies een eeuwig stilzwijgen boven het oorverdovende geratel van iemand die niet weet wat te zeggen.

alphacolor-13-489580

Begrijp me niet verkeerd. Ik houd van een goede babbel. Het kan opluchten. Soms, heel soms, word je er zelfs slimmer van. Toch brengt een stilte in de meeste gevallen meer. Rust bijvoorbeeld. En comfort. Want als je het niet nodig vindt om een stilte op te vullen met onnodige klanken ben je op je gemak. Vermoedelijk is de persoon die slurpend van zijn koffie geniet dat ook.

Photo by Alphacolor 13 on Unsplash

“Je ziet er moe uit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s