You used to call me on my cell phone

Wat ik vandaag nog steeds doe: aan mijn nagels plukken, dromen over symmetrische tekeningen maken door mijn linker- en rechterhand tegelijk in spiegelbeeld te bewegen, melk met nesquick drinken uit de grootste mok in huis, boeken kopen omdat ze een mooie cover hebben, denken dat ik morgen veel meer ga doen dan vandaag, doelloos scrollen.

Wat ik vroeger deed: symmetrische tekeningen maken door mijn linker- en rechterhand tegelijk te bewegen, denken dat de wereld heel klein is, papa bellen in een van de telefoonhokjes op de dijk in Heist wanneer we met mama een weekje naar de zee gingen tijdens de krokusvakantie, stickers plakken in een oude, ongebruikte agenda van 1998, veel voelen en voor me uit staren.

maarten-van-den-heuvel-243707

We kochten een telefoonkaartje van vijf euro in de Belgacom winkel een paar straten verderop. Dat was een van de activiteiten aan het begin van de week. Het blokje om wandelen met als doel een telefoonkaart kopen. Dan konden we iedere avond na het avondeten met papa bellen. Met ons vier kropen we in het telefoonhokje en we staarden naar de zee. De zon ging nog net niet onder en we vonden het niet nodig voor die paar meter een jas aan te doen, maar het was eigenlijk te koud om zo buiten te komen. We maakten waarschijnlijk ruzie over wie het nummer mocht intoetsen, wie het kaartje in het toestel licht schuiven en wie de hoorn als eerst mocht vasthouden. De lijn ging over en als papa een keertje niet opnam dan belden we hem de volgende dag wel weer.

Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash.

You used to call me on my cell phone

Een gedachte over “You used to call me on my cell phone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s