Een koopje

Ha, de solden! De periode waarin iedereen denkt dat ie geld bespaart door geld uit te geven en ik mezelf wijsmaak dat ik t-shirts koop voor de ‘naderende’ lente.

IMG_20180104_100618.jpg

Vroeger was ik van het type ‘hoe goedkoper, hoe beter’. Primarkgewijs kocht ik daarom zo veel mogelijk stuks voor zo weinig mogelijk geld. Een tripje naar Maastricht was pas geslaagd als la mamma moest helpen met het dragen van de zakken. Ik was niet bang om een kledingstuk te laten hangen. Zo kon ik het een week later voor nog minder euries op de kop tikken (en ook de bomma blij maken met een middagje de benen onder het lijf uit lopen). Kleding die ik nooit zou dragen vulde mijn kast vanwege het prijskaartje of het kortingspercentage – I love me some -70%. Lang vervlogen tijden.

Vandaag (new year, new me?) is het wel even anders. Los van de existentiële koopcrisis  waar ik momenteel onder lijd, vraagt mijn innerlijke Marie Kondo zich bij ieder stuk af of ik dit wel echt nodig heb. (Neen.) De zelfhulpboeken en Bangladesh-documentaires spelen mijn innerlijke shoppingqueen parten. Benieuwd hoe Jani dat zou oplossen. Het geld werd vandaag dus uitgegeven aan koffie en een parkeerplaats. Goed voor drie paar schoenen, een jeans en sokken.

Photo by me.

Een koopje

3 gedachtes over “Een koopje

  1. thegreenpetrolhead zegt:

    Good for you! Consuminderen komt met volwassen worden denk ik. Als de wereld iets groter wordt en je opeens beseft van waar al die goedkope kledij komt. Tot morgen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s