The High Low | A podcast by Dolly Alderton & Pandora Sykes

Sinds november vorig jaar ga ik wekelijks naar de fitness. Het was een relatief impulsieve beslissing. Een abonnement van een jaar liet ik me niet aansmeren dus nu betaal ik al twaalf maanden minstens 5 euro per maand te veel aan een abonnement dat je iedere maand kan opzeggen. Ik had ook nog geen eigen vierwieler dus rekende op de goodwill van la mama. Goed nieuws: ik heb het er  allemaal voor over, want een uur naar de fitness gaan is geen uur gaan sporten (toch wel, maar wacht even..). Het is een uur waarin ik ongestoord naar mijn favoriete podcasts kan luisteren zonder met mijn luie gat op de zetel te liggen. Twee keer per week gaan fitnessen is het absolute minimum. Anders geraak ik achterop. En het leven is al ingewikkeld genoeg.

De zes televisieschermen en veel te luide muziek konden mij niet hard genoeg boeien om het een kwartier op de ligfiets, crosstrainer of loopband uit te houden. Ik beschik helaas ook niet over een tablet om bovenop het toestel te leggen en series te kijken. Het wifi-signaal is ontoereikend en we zwijgen over ‘betalend internet’. Mijn enige – en laat het nu ook nog een goede optie zijn – mogelijkheid om te tijd op z’n minst even snel te laten gaan als ze gaat: podcasts.

Mijn favoriet bij uitstek is The High Low van Dolly Alderton en Pandora Sykes. Een pop culture and news podcasts zoals het duo zelf verklaart bij aanvang van iedere aflevering. Boze feministen, #metoo, Kim Kardashian, monogamie, Taylor Swift, celebs versus trolls, terrorisme, Prince Harry én that Pepsi ad. Alle onderwerpen zijn voorzien van een gegronde eigen mening of genuanceerde analyse van deze “posh podcasters”, aldus The Guardian. Iedere aflevering bevat tal van aanraders (boeken, series, films, podscasts én journalistieke stukken), the top line (een onderdeel waarin in 90 seconden de belangrijkste en meest bizarre nieuwsitems een vermelding krijgen) en – hoe kan het ook anders – Ask The High Low voor een serieus humoristisch antwoord op al je grote levensvragen.

Als je een goed stukje Manrepeller kan appreciëren is deze podcast zeker iets voor jou. (Samengevat: “Man Repeller explores the expansive constellation of things women care about from a place of openness and humor, with the conviction that an interest in fashion doesn’t minimize one’s intellect.”). Check dan zeker The High Low. Maar ook dit stukje van Dolly: Inside the Mind of an Adult Woman Watching ‘The Notebook’ for the First Time. Waarom heb ik dit zelf niet bedacht?


Download The High Low in iTunes of Acast (of op alle andere plaatsen waar je podcasts kan beluisteren) en spurt naar je dichtstbijzijnde fitness. Meer over podcasts lees je zeer snel op deze blog of luister alvast naar The heart of it van Estée Lalonde. Suggesties welkom in de comments. X

The High Low | A podcast by Dolly Alderton & Pandora Sykes

5 gedachtes over “The High Low | A podcast by Dolly Alderton & Pandora Sykes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s