Mini Docu: Jeff Koons

Ik overweeg voor de derde keer deze week een imaginaire carrièreswitch. (U weet, ik heb nog geen carrière, laat staan een eerste jobke. Dat geheel terzijde.) Vandaag word ik mini documentairemaker en mijn grote voorbeeld is Oscar Boyson. Als ik dit filmpje nu nog twee keer bekijk, wil ik vast kunstenaar worden. Ik ben ook al content met ‘hulpje van’.

Acht minuten van uw tijd en Koons stijgt zeker naar een hogere plaats in uw lijstje van favoriete kunstenaars. En ik wil alleen nog voice-over video’s bekijken als ze door Scarlett Johansson zijn ingesproken. Maar ook: er zitten drie levenslessen verborgen in deze mini documentaire.

“Kitch is a word I really don’t believe in.”

Ik ook niet, Jeff. Meer nog zelfs, ik wil nu heel graag aan de slag met Play Doh en alle mogelijke opblaasfiguren. Om dan te gebruiken als decoratie.

Ge hoeft het zo allemaal nog niet te weten als ge 24 zijt.

Met een minimum aan 12 maanden – maar laten we eerlijk zijn, op je dertigste geldt dit statement toch ook nog (!?) – ben ik weer even gerustgesteld. Ik zal wel iets bedenken tegen de tijd dat het niet meer sociaal aanvaardbaar is om ‘het niet te weten’.

“Make money the old-fashioned way.”

Geen geld om kunst te maken? ’t Kan nogal duur uitvallen hè, zo’n collectie stiften en verftubes. Get a job. Als kaartjesverkoper bij je favoriete kunstmuseum. Sneak your way in. Duh.

Welke carrièreswitch overweeg jij?

Mini Docu: Jeff Koons

2 gedachtes over “Mini Docu: Jeff Koons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s