Over illustraties, planten en een combinatie van die twee.

Een paar maanden geleden werd ik (opnieuw) verliefd. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik keek en – boem – ’t was al gebeurd. Mijn Pinterest-bord ‘paintings & illustrations‘ (het is niet zo afgelijnd als de naam doen vermoeden) zal het gemerkt hebben want het arme schaap heeft overuren moeten draaien. Nu is het niet zo dat ik nooit eerder kon genieten van een goede illustratie, maar sinds ik zelf min of meer iets kan fabriceren met (Adobe) Illustrator waarvan mensen met zekerheid kunnen zeggen wat het moet voorstellen, is de frustratie uit de relatie. Een opluchting, dat wel.

En dus ben ik maar wat planten gaan tekenen om mijn liefdeshonger te stillen. Exotisch groen in een pastelkleurige kader, ze geven me dat frisse vakantiegevoel. Wel vreemd dat ik op de vensterbank in de keuken eerst de regendruppels zie en dan pas de sanseveria’s.

plantladies_plants_1plantladies_Plants_2plantladies_Plants_3

Zoals dat gaat in iedere relatie hebben mijn vectors en ik wat beginnersproblemen. De inspiratie komt langs alle kanten en ik ben van mening dat de lijn tussen creëren en kopiëren dun, dunner, dunst is. De vectors vinden dat ik van meesters moet leren, steal like an artist-gewijs. We zijn het er nog niet helemaal over eens, maar de aanhouder wint en ik heb duidelijk de broek aan in deze surreële verhouding, ha!

Ik sluit de tussenkomst van een relatietherapeut niet uit. Er moet maar eens iets gedaan worden aan onze prille complicaties. Liefde is een werkwoord. Dus dan nu graag uw professionele, doch empathische mening: wat zal ik (lees: moet ik volgens u) de volgende keer tekenen?

Het resultaat zal dan weldra te bewonderen zijn in ons hoekje van het internet.

Advertenties
Over illustraties, planten en een combinatie van die twee.

3 gedachtes over “Over illustraties, planten en een combinatie van die twee.

  1. Ik teken zelf ook heel graag planten. Leuk om te zien hoe jij eigenlijk hetzelfde doet in een compleet andere stijl 🙂 Een pannenkoekenplant is inderdaad ook een heel leuk plantje om te tekenen/schilderen, verder kan ik vetplantjes ook echt aanraden!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s