Spring capsule wardrobe!

*** BIG NEWS ***

’t Is gebeurd! Ik heb mijn winterkleren vaarwel gezegd (of toch zoiets) en om het een beetje spannend te houden volgt hier het volgende annonceke: de capsule wardrobe saga continues en met trots kan ik jullie melden dat voor het eerst in de geschiedenis van mijn kleerkast… 38 stuks in de kast liggen. Ja, ik weet het. Een beetje onnozel om dat ene t-shirt er toch bij te leggen en zo de 37-tellend capsule wardrobe van Caroline Joy totaal te negeren. But hey, ik probeer het en niet geschoten is altijd mis. Toch?

Enkele zaken die de capsule wardrobe moeilijk maken én een bijhorende tip, op een rijtje.

  • Het totaal onvoorspelbare lenteweer in België. We duiken zo graag van 20 graden naar net boven het nulpunt. Het enige wat de schommelingen enigszins draagbaar maken zijn de heerlijke #tweertje(s) van weerman Frank op Twitter. De enige oplossing? Laagjes door dunnere varianten van je fave winterkleren te dragen. Ook een dikke(re) trui in een knalkleur en een lange broek die er niet uitziet alsof je op wintervakantie gaat.
  • De nieuwste & Other Stories in Hasselt. Een serieus probleem want tot voor kort moest le me altijd naar Antwerpen reizen voor een kleine shopping spree in mijn lievelingswinkel. Op zich niet slecht want 1,5h met de trein en toch ook wel een klein half uur met de auto (tot aan het station. Openbaar vervoer is voor dit deel van de reis volledig uitgesloten) is het een hele rit – enkel. Niet zomaar even op en af dus. Met een winkel in Hasselt: een hoog woensdagnamiddaggehalte. Gevaarlijk! Maar die ene rok laten liggen, kon ik niet.
  • Budgetteren. Ik heb een beetje zitten denken (as I do) over kledingstukken, wat ze kosten en hoeveel geld ik eraan spendeer. Conclusie: geen logica whatsoever. Een jeans van €70 vind ik al snel te veel, maar het is wel die broek die ik duizend keer meer draag dan een rok van hetzelfde bedrag – wat ik dan best oké vind voor een vrolijke midi. Dus nu is het niet alleen belangrijk dat ik iets mooi vind en het goed past. Nu moet het ook nog ergens in de logische schaal der prijsklassen passen. Ik heb zo’n gevoel dat ik het mezelf ook – uhhh – een beetje moeilijk maak.

En dit is dan het moment waarop ik mezelf in twee zou willen delen voor een paar mooie foto’s. Still working on mijn fashionbloggerposes en de fotografieskills van mijn lief. Wat zal ik zeggen.. Heel veel basics met een twist in de kast. Goed te combineren met zowat alles. Want een broek die maar bij één t-shirt gaat is natuurlijk geen optie. Also: new sunnies van Ace & Tate. Hartjes.

De regenjas heeft de winter overleefd en mijn soldenkoopjes zijn eindelijk draagbaar. So far echt fan van mijn kleerkast deze lente. Prangende vragen over mijn kleerkast of het concept? Let me know in de comments! Meer poseertips coming soon.

Advertenties
Spring capsule wardrobe!

Een gedachte over “Spring capsule wardrobe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s