Over ongeluk in de keuken en kunst baren.

Van mijn talentenlijst geschrapt: koekjes versieren. Aan het bakken heb ik me niet eens gewaagd. Iemand een kookcursus in de aanbieding?

Omdat de vervaldatum van mijn – toevallig! – hartvormige Christmas cookies (even geleden gekocht bij Flying Tiger) dichterbij kwam en de liefde van de man door de maag gaat, besloot ik koekjes te versieren. Sommige beslissingen maken van iemand een beter mens. Voor best girlfriend in the world scoorde ik weer wat puntjes. Toch voelde de hele bedoeling als een ‘no regrats‘-tattoo. Ik ga het voorlopig bij smoothies houden. Al staan brood bakken en donuts maken wel op de planning. Dus, note to self: stay away from the kitchen volgende Valentijn en splurge gewoon op een of ander toetsenbord. Note twee: dringend tijd om op zoek te gaan naar deftige recepten.

Ze zeggen altijd oefening baart kunst. Ik zou op dit moment moeten weten dat het klopt. Waarom zou het versieren van koekjes sneller goed gaan dan het leren van alle onregelmatige Franse werkwoorden in alle mogelijke tijden? Of sneller dan het leren schrijven van een vlotte inleiding? Of sneller dan het fabriceren van een volledig geïllustreerd sprookjes (zonder woorden!)? Ik denk nog te vaak dat ik de meeste dingen wel van de eerste keer kan. Amai, diep. En een heel klein beetje overmoedig.

Met mijn meest ontvangen compliment (“Gij zijt zo creatief” nvdr.) begon ik in september vol goede moed aan een opleiding DTP en grafische vormgeving aan Syntra. Zonder enige voorkennis van een van de programma’s leek het mij met mijn universitaire achtergrond allemaal appeltje-eitje. Al snel bleek dat ook achter creatief zijn een lang denkproces ligt met heel veel mislukkingen. Ik had het moeten weten.. en zo is – ook na mijn kotleven – toch iedere dag een beetje leren.

Het delen van mijn schrijfsels (sorry voor het woord, maar het klinkt als een verwarde filosoof – quite like that) daar heb ik me al overheen gezet. Lang leve spellingsfouten waar andere ogen ook over lezen. Maar het delen van mijn nieuwste werkjes blijft lastig. Net omdat ik er (nog) zo lang aan werk voor ik zelf min of meer tevreden ben. Vandaag, op de dag van de liefde zal mijn liefste helaas geen versierde koekjes eten. Vandaag, op de dag van de liefde ben ik een beetje liever voor mezelf en mijn tinnen soldaatje.

het-tinnen-soldaatje-11

Ik ga nog wat koekjes versieren..

Heel veel liefs van jullie favoriete keukenprinses in wording. In de kleine letters van een aanbieding zou je dan lezen dat het om een twintigjarenplan gaat.


Sharing is caring! Let’s get social op Facebook en Instagram.

 

Advertenties
Over ongeluk in de keuken en kunst baren.

Een gedachte over “Over ongeluk in de keuken en kunst baren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s