Winter Capsule Wardrobe Update

Ik heb een probleem.

Een luxeprobleem welteverstaan. Een (beknopte) uitleg.

Pre capsule wardrobe gedachten / Dit wordt moeilijk. Mijn kast is te groot. Dit ga ik nooit kunnen. Ik wil niets wegdoen. Ik wil alleen bijkopen. Na wat gescrold te hebben door UN-FANCY kom ik tot de volgende conclusie: te veel kleren, te veel afleiding, te veel temptations. Blijf er wel even bij, laat de gedachten niet afdwalenΒ naar Lize en Ken, please.

Het begin van de herfst gedachten / Opgelucht dat ik alle zomerkleren – een beetje opgepropt – in een paar (?) dozen heb weten te duwen. Die hoef ik voorlopig niet te zien. Bye schoon weer. Pluspuntje: mijn warme kleren blijken procentueel minder plaats in te nemen in de kast. We beginnen met 50 en veel goede moed. Niet meer in Antwerpen wonen door de week helpt.

Bijna winter gedachten / Hier te lezen. Maar toch: het niet-kopen bevalt me beter dan verwacht. Ik spendeer (te veel) uren aan het herbekijken van The True Cost. Een lijstje met ecovriendelijke merken krijgt een plaatsje is mijn nieuwste notitieboek (daar heb ik dan wel weer wat extra geld voor), maar de betaalbare + aantrekkelijke opties blijven beperkt – ondanks de vele artikels die beweren dat ecologisch niet duur(der) hoeft te zijn.

Het probleem / To the point: tijdens het soldenshoppen (een stapel t-shirts voor de komende lente) had ik nog geen probleem. Afgelopen woensdag in Maastricht daarentegen – terwijl het de bedoeling is dat ik niets koop – is er helemaal niets dat ik wil kopen. U ziet, dat is een beetje paradoxaal. De gewone situatie zou zijn dat ik heel veel toffe rokjes, kleedjes en lentejassen tegenkomt die smeken dat ik ze mee naar huis neem. Niet dus.

Ik wacht vol angstgevoelens op de naderende lente..

Capsule What?

Op aanraden van Caroline Joy heb ik momenteel een capsule wardrobe. De bedoeling: een heel seizoen met 37 kledingstuks doen. Het cijfer mag je eigenlijk zelf bepalen dus ik startte afgelopen herfst met 50, mijn winterkast is al een pak klein en telt 39 stuks. Ondertussen koop je niets, maar denk je na over kwaliteit en kwantiteit, over roze en glitters en over van alles en nog wat.


(snel te lezen – zoals reclamespots wel eens de hele bijsluiter van een medicijn willen meegeven in 5 seconden) PS: Deze getuigenis is gebaseerd op waargebeurde feiten. Please do note het lichte ironische toontje dat deze getuigenis kleur geeft. Alternatieve feiten niet inbegrepen.

PSS: Meer lezen over mijn capsule wardrobe? Check mijn herfstkast, mijn winterkast en de herfstupdate.

Advertenties
Winter Capsule Wardrobe Update

4 gedachtes over “Winter Capsule Wardrobe Update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s