Winter capsule wardrobe

Hier is ie dan! Mijn winter capsule wardrobe. Het duurde even, met dank aan de solden die mij wat extra tijd gaven om te beslissen wat ik zou houden. Een winter capsule wardrobe samenstellen was – op een bepaalde en vreemde manier – niet al te moeilijk. Met ons fantastisch (echt waar!) klimaat is het verschil tussen herfst en winter eerder klein. Gevolg: de truien blijven gewoon liggen. Helemaal winterproof met een (extra) onderlijfje.

Tellen

Wanneer je het met wat minder doet, merk je wel meteen wat je nu eigenlijk leuk vindt – of net niet. De kleedjes gingen dan ook van 7 naar 2 stuks. Een drastisch (drama drama!) vermindering toch wel. Want het een zat niet gemakkelijk met een vest erover, het ander net iets te kort om hele dagen op een stoel mee door te brengen.Β Ook de vormloze trui, de kersttrui en de trui die ik eigenlijk nooit droeg hebben de squad verlaten. Triestige tijden hier. Maar het afscheid nemen viel me meteen wat minder zwaar toen bleek dat dit wel nog in mijn kast hangt. Het totaal begint bijzonder hard op 37 te lijken.

jassen – van 3 naar 2
vesten – van 4 naar 3
truien – van 11 naar 8
blouses – Β van 6 naar 4
t-shirts – nog steeds 7
kleedjes – van 7 naar 2
rokken – nog steeds 5
broeken – van 2 naar 3
schoenen – nog steeds 5

totaal: 39

De regenjas

Begin september kocht ik bij America Today een khaki regenjas voor €60. Ondanks dat het geen super dikke en dus geen winterproof jas is, heb ik toch niets anders meer gedragen dan deze regenjas. Wel met de nodige lagen eronder natuurlijk met deze vriestemperaturen. Maar door die jas kwam ik tot een ontdekking. Of was het eerder een aha-erlebnis? Ik vroeg me namelijk af waarom ik die jas zo graag draag. Los van het feit dat ik mijn twee andere, echte winterjassen niet aankrijg als ik truien met brede mouwen draag – toevallig mijn favoriete soort – is de regenjas een echte winner vanwege zijn grote zakken. En laat mijn vorige fave winterjas (die ik meer dan 4 jaar droeg) en mijn blauwe tussenseizoensvest ook jassen met gigantische zakken zijn.

Toegegeven, de eerste twee maanden van mijn capsule wardrobe experiment zag ik er het nut nog niet zo van in. OkΓ©, het kiezen in de ochtend ging misschien net iets gemakkelijker – al was dat nooit echt een probleem voor mij – maar verder zag ik weinig voordelen. Tot nu dus. Want na meer dan drie maanden heb ik me wel zo het een en ander bedacht over de kleren die draag, waarom ik bepaalde stukken leuker vind dat andere, wat er in de toekomst opnieuw in mijn kast zal belanden, maar vooral wat zeker niet. Het is doel is bewezen!

De lente

De echte uitdaging zal volgens mij pas komen wanneer ik mijn dikke truien weerΒ even kan opbergen. Aan zomerse kleedjes is er momenteel nog geen gebrek bovenin de kast. Mijn bewuste soldenkoopjes van de afgelopen maand bestonden dan ook voornamelijk uit lente items (waarover later meer!). Ik kocht drieΒ t-shirts, een broek, een blazer en een jeansvest. Omdat je voor diezelfde kledingstuks natuurlijk de volle pot betaalt eens de zon weer wat harder schijnt. Mijn inner Marie Kondo zal blij zijn als ze zich begin april weer kan uitleven. Ze kijkt er stiekem wel naar uit.Β First things firstΒ de winter en mijn 39 stuks!


Meer lezen? Check dan zeker de blog van Caroline Joy of lees hier en hier meer over mijn capsule wardrobe. Laat me in de comments weten wat jij nog graag wil lezen over mijn kleerkast! (Oufitposts komen er pas bij 2.000 volgers, ha!)

Advertenties
Winter capsule wardrobe

7 gedachtes over “Winter capsule wardrobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s