Good vibes only

Ik heb lang nagedacht over mijn goede voornemens voor 2017. Zo lang zelfs dat ik misschien wel meer dan vijftien voornemens en goals kon bedenken. Zoals ieder jaar begin januari wil dit jaar wel eens 5 km aan een stuk kunnen lopen, zonder vier keer te moeten stoppen wegens ademnood en er niet langer dan 55 minuten over te doen. Ook minder aan mijn nagels plukken, minder piekeren en minder tijd verspillen aan nutteloze dingen, meer boeken lezen, meer dingen doen voor mezelf en meer op vakantie gaan staan opnieuw op het lijstje. Maar eigenlijk kunnen heel veel van de dingen die ik eindelijk wel eens wil doen of net niet meer wil doen gemakkelijk samengevat worden in één motto, mantra of – zo u wil – levenswijsheid.

goodvibesonly

In 2017 zal ik door het leven gaan met een stemmetje in mijn hoofd. “Good vibes only..” fluistert ze zacht. Want uiteindelijk zal ik toch weer aan mijn nagels gaan plukken, uren surfend op het internet doorbrengen en niet genoeg boeken lezen naar mijn goesting. Maar ik ben er wel van overtuigd dat als ik deze drie simpele woorden goed in mijn oren knoop het jaar misschien wat vrolijker wordt, ik me hopelijk wat minder zal opjagen over dingen waar ik niets aan kan doen én over dingen waar ik wel iets aan kan doen, en ik (wat probeer ik mezelf hier wijs te maken?) me langer dan vijf minuten op een loopband kan voortbewegen.

Good vibes only heeft zijn diensten al bewezen, zelfs in deze vijf dagen die het jaar nog maar telt. Ter illustratie: Ik ben gewoon blijven glimlachen toen ik op oudejaarsavond om half 5 nog aan de afwas begon. Ik heb mijn afgeplukte nagellak keurig in een servetje verzamelt terwijl de rest van de familie chinees at, om te voorkomen dat ik aan mijn nagels zou plukken. Ik heb breed glimlachend genoten van het feit dat ik voor €12/u met een handborsteltje de versgevallen sneeuw van de plantjes mocht vegen om 6u in de (vries)ochtend. Ik werd er bijna blij van toen ze die ene broek niet meer in mijn maat hadden (al was die -50% wel mooi meegenomen). Wat ik eigenlijk wil zeggen is: als het even ‘moeilijk’ gaat, zet je roze bril dan op. Of als je goede voornemens na een paar uren/dagen/weken al als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.. (*fluisterend*) GOOD VIBES ONLY!

Q: Wat zijn jouw goede voornemens?

Good vibes only

14 gedachtes over “Good vibes only

  1. Wat een wijze woorden! Let wel op dat je negatieve gevoelens niet gaat onderdrukken. Het is oké om af en toe een baaldag te hebben. En het is oké als de afwas om 5 uur ’s ochtends niet meer lukt. Dan focus je gewoon even op iets anders. Ga jezelf dan niet forceren. Want als je jezelf verplicht om je goed te voelen, zullen je (echte) gevoelens weerstand bieden. Op zulke momenten heb je dan misschien geen ‘good vibes only’, maar kan je misschien beter denken ‘so be it’.
    Mijn motto voor dit jaar gebruik ik eigenlijk al enkele jaren. Het is een soort gebed, ook al ben ik niet gelovig. Hier komt het: “Grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to see the difference.”
    Ik wens je een heel mooi jaar!

    Geliked door 2 people

  2. […] Alle ‘bests’ zijn zo gekozen dat mensen met veel tijd of inspiratie er ook veel over kwijt kunnen én dat mensen met weinig tijd of inspiratie er ook veel (of toch iets) van kunnen maken. Deze mooie zin was short for ‘doe allemaal mee!’. Ook handig als het eens een dag niet mee zit. Geen zin om veel te schrijven. Een toetsenbord dat niet werkt. Te druk op school. Of een lame ‘best’ waar je geen woorden voor hebt – dat kan ook natuurlijk. Feel free om je eigen ‘bests’ te brengen, maar onthoud: good vibes only! […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s