#2016bestnine

Als een bliksemschicht – afgespeeld in slow motion – flitste 2016 aan me voorbij. Een jaar van hard werken en hard lachen, van te moeten en te willen, van een masterproef, twee diploma’s en nog een nieuwe opleiding. Een jaar van inspirerende vrouwen, oude passies en nieuwe uitdagingen. Wat 2017 brengt, weet ik niet. Ik hoop alvast op een job, een nieuw kapsel en heel veel Instagramposts. Voor nu mijn beste negen foto’s van vorig jaar, een lang vervlogen tijd. En voor u een liefdevol nieuw jaar!

bestnine

e e n / In de maand maart las ik de autobiografie van een fantastische madam, die – slik – jonger is dan ik. De tijd waarin (tiener)sterren niet langer in 1994 geboren zijn, is aangebroken. Een ster is ze zeker, maar misschien niet in de traditionele zin van het woord. Dus terwijl ik eigenlijk een thesis moest schrijven, ging ik lekker nadenken over het leven. Lees zeker deze post over het boek van Malala. Op Instagram mijn meest gelikete post dankzij een hartje van Tanya Burr.

t w e e / Na een zomer van zwoegen (die thesis moest er dan toch maar eens van komen) begon ik eind september aan een nieuwe uitdaging: een voltijdse dagopleiding grafische vorming bij Syntra in Genk. En dat betekent – blijkbaar, ik wist van niets – ook af en toe een uitstapje  met de klas. Nummer één: een bezoekje aan C-Mine, maar eigenlijk gewoon koffie gaan drinken met de klas op een donderdagmiddag. En voor de speelvogels onder ons eigenlijk gewoon in het doolhof spelen.

d r i e / Mijn persoonlijke favoriet is deze foto met mijn liefste liefde. Ook heel veel hartjes voor de prachtige, lentegroene jurk van de modebibliotheek. Meer outfitfoto’s van de geleende kledingstukken vind je hier.

v i e r / Schooluitstap nummer twee: een rondleiding in de krantendrukkerij. Dit was toch wel het hoogtepunt van mijn najaar want tijdens het bezoek bedacht ik me even dat ik met een diploma journalistiek op zak niet eens wist hoe een krant gemaakt wordt, letterlijk dan. Stiekem ook gewoon leuk omdat al die vliegende kranten mij deden denken aan de deurenscène uit Monsters Inc. (Echt waar!)

v i j f / Het moest er maar eens van komen dat ik een deftig en gemakkelijk recept uitprobeerde. Dat dat recept niet mislukte en dat de mini-appeltaartjes met speculaas ook nog eens heel mooi stonden op de blog tijdens blogmas. Check hier hoe je de taartjes maakt.

z e s / Ook in september ontmoette ik een oude bekende: een hobby die ik twaalf jaar lang als mijn tweede thuis beschouwde. De dictieklas is na drie jaar weer helemaal van ons op dinsdagavond. Gevolg: drie optredens in oktober onder de noemer Negenoord by Night. Griezelverhalen van op de steiger. Het publiek in fluisterbootjes op de Maas. (Al kan ik me niet herinneren dat het podium al ooit zo hard wiebelde.)

z e v e n / Rumour has it dat de vier laatste woorden van de Gilmore Girls revival toch een vervolg zouden krijgen! Dit jaar moesten we het stellen met vier nieuwe afleveringen. Al moet ik stiekem bekennen dat seizoen 3 voor altijd mijn favoriete seizoen zal blijven. #TeamJess. Voor wie net als ik – na het bingewatchten – wat ‘ontspanning’ nodig heeft en het dialoogtempo wat wil laten zakken: een Gilmore Girls memory game, helemaal zelf te maken met dank aan Flying Tiger. Als het aantal likes voor deze foto recht evenredig zou zijn aan mijn enthousiasme, moet je er toch nog een paar nullen achter plaatsten!

a c h t / Volwassenenonderwijs zit vol goede verrassingen: hello herfstvakantie!

n e g e n / Nummer negen is – hoe kan het ook anders – een foto van een heerlijk tasje koffie. Of toch, iets wat erop lijkt, ha! Tijdens mijn stage bij Feeling mochten mijn medestagiaire Gioia en ik een dag (en nacht!) in Hasselt doorbrengen. Een bezoekje aan King Kong Coffee was mogelijks de fijnste opdracht ooit.

Volg mij op Instagram!

Bekijk hier mijn #2015bestnine.

#2016bestnine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s