DIY: kerststuk met kaarsjes

Derde keer, goede keer? Blijkbaar wel want ook gisteren heb ik gracieus blogmas gemist! In plaats van lekker op de zetel te gaan liggen, laptop op de schoot, heb ik in de fitness een extra rondje gelopen voor jullie. (I’m berry sorry..) Maar ik geef niet op – want quitters never win – en verras jullie ergens deze week dus met een dubbele update. Say what?

kerststuk_met_mos

Het afgelopen weekend zat (zoals altijd, toch?) propvol, maar ik kon een gaatje vinden om mijn papa aan te porren voor een kerstige DIY die je gewoon na de 25e nog kan laten staan. We moeten toch door die kerstvakantie geraken zeker? Want groen en wit is ook in januari héél schoon.

HOW TO

Ook voor deze DIY ging ik voor een minimum aan benodigdheden living that minimal lifestyle. Kerstboomkaartjes van Dille & Kamille (€3,95). Mos van de winkel. Een boormachine, nagels en een hamer. (Afval)hout en één handige Harry.

Knutsel een doosje in elkaar. Vier planken tegen elkaar en eentje eronder. Ik zeg doosje, maar het onze is nogal groot uitgevallen. U ziet, ik had de handig Harry geen afmetingen gegeven en zit nu met een bak van ongeveer 15 x 50 cm. Eerst leek met dat veel te groot, maar het valt uiteindelijk wel mee. Nu heb ik alle 20 kaarsen erin kunnen zetten.

Boor gaten in de bodem. Je kan extra hout (met de juiste afmetingen) gebruiken om in de doos te leggen of boort gewoon door de bodem. Indien je voor de laatste optie gaat, zorg er dan wel voor de je mos volledig droog is. Om vreemde vochtplekken en insectennestjes in de woonkamer te voorkomen. Maak de gaten zeker niet te groot en niet te diep. Dan blijven de kaarsen rechtop staan en zijn ze goed zichtbaar.

Steek de kaarsen in de gaten en versier met mos. Andere opties zijn er natuurlijk ook. Nep sneeuw, bladeren, takjes van een dennenboom, etc. Je zou de doos ook volledig uit andere materialen kunnen maken door bijvoorbeeld te kiezen voor een schoendoos, lijm en oase. Allemaal heel afhankelijk van Harry en of je die al dan niet in huis hebt.

Of ik de kaarsen ook effectief zal aansteken? Probably not. Of heel misschien ergens in februari. Fijne dinsdag!


Tel samen met mij – en zo je wil met een beauty adventskalender van je favoriete merk – af naar Kerstmis! In december verschijnt er (bijna) iedere weekdag een nieuwe blogpost. Zo ben ik als het ware je eigen aftelsysteem tot 25 december. Dit is BLOGMAS 12. Bekijk alle Blogmasposts hier.

Advertenties
DIY: kerststuk met kaarsjes

4 gedachtes over “DIY: kerststuk met kaarsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s