Nog meer cadeau-ideeën: voor je reisgezel(f)

Cadeau-ideeën zijn er nooit genoeg. De zoektocht is soms lang, vermoeiend en eindeloos. Lang leve lijstjes waarop iedereen gewoon zijn goesting schrijft. Want iemand verrassen met het juiste cadeau, dat bovendien ook nog eens bruikbaar is, het is een kunst. Voor je reisgezel(f) heb ik nog drie fantastische tips gevonden in mijn boekenkast.

books

Voor de citytripper: 36 hours – 125 weekends in Europe

Ik hou van een beetje verloren lopen in een nieuwe stad, maar 36 hours is wel de ideale reisgezel met tonnen inspiratie. Met reisgezel bedoel ik niet dat je deze gids mee op stap neemt – daar is ie met zijn 643 pagina’s iets te zwaar voor – maar hij biedt je wel een deftig basisschema met gegronde uitleg over de must sees. Naast de traditionele topbestemmingen voor een citytrip (Londen, Parijs, Madrid, etc.) vind je in deze klepper ook een stevig aanbod aan minder voor de hand liggende steden (San Sebanstián, Gdansk, Brighton, etc.). Van vrijdagmiddag tot zondagavond, voor ieder wat wils.

Voor de foodie: New York – recepten uit de big apple

Never been there? Met dit kookboek – jawel! Ik had nog zo beloofd dat iedereen die dit jaar een kookboek cadeau krijgt dat gratis bij mij kan laten verbranden, maar hallo.. Recepten uit de Big Apple!? – heb je voor een fractie van het geld het gevoel dat je er echt bent. Donuts, bagels, mac ’n cheese. Allemaal  gedetailleerde beschreven, maar ook leuk om gewoon naar te staren. Pictures are on fleek. Om het kiezen (wat zal ik eerst uitproberen?) wat gemakkelijker te maken, begin bij koffie, ontbijt, brunch, lunch, snacks of altijd welkom.

Voor de avonturier: Off the road – explorers, vans, and life off the beaten track

Dit is een van de recentste toevoegingen aan mijn minibibliotheek. Ik denk dat ikzelf eerder een citytripper ben, maar damn.. Dit boek doet me echt verlangen naar verre landen, dito roadtrips, sabbatjaren en eindeloze vrijheid. In dit boek niet je standaard verkoopspraatje van iemand die er eigenlijk nog niet geweest is. Wel echt verhalen van echt mensen met praktische tips, ontroerende anekdotes en de mooiste reisfoto’s ever.

En voor sommige mensen koop je gewoon best wat vliegtickets.. Meer verrassende cadeau-ideeën voor globetrotters, thuisblijvers en slapers vind je hier.


Tel samen met mij – en zo je wil met een beauty adventskalender van je favoriete merk – af naar Kerstmis! In december verschijnt er iedere weekdag een nieuwe blogpost. Zo ben ik als het ware je eigen aftelsysteem tot 25 december. Dit is BLOGMAS 9. Bekijk alle Blogmasposts hier.

Advertenties
Nog meer cadeau-ideeën: voor je reisgezel(f)

6 gedachtes over “Nog meer cadeau-ideeën: voor je reisgezel(f)

  1. papafoursuns zegt:

    Het boek van de New Yorkse recepten hebben wij en kan ik alleen maar aanraden! Hier veel recepten uit gemaakt, niet altijd even goed gelukt, wel altijd even leuk om te proberen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s