DIY: Kerstkaarten

Belofte maakt schuld. Hier zijn ze dan, mijn kerstkaartjes voor dit jaar!

Minimal is – oeps, net zoals vorig jaar – key wat betreft de kerstkaartjes voor 2016. Simpele designs in één kleur (per kaartje wel te verstaan), non-traditionele afbeeldingen (als in geen kerstman, geen pakjes, geen overdreven versiersels) en ‘neen’ tegen overbodig opvulling. Kies gerust een favoriet uit de volgende drie:

Merry Christmas… (Ya filthy animal)

HOW TO: Het rendiergewei

Heel simpel eigenlijk. Zoek een afbeelding van een gewei dat je mooi vindt. Ga bij voorkeur voor een illustratie (in plaats van een foto), dat maakt het natekenen wat gemakkelijker. Teken met een potlood het gewei na en overtrek met een zilverkleurige stift. Als je niet helemaal zeker bent, oefen dan eerst op een kladblad. Probeer vooral niet overhaast te werk te gaan. Adem in, adem uit.

Voor de kerstboodschap zelf heb ik ook in potlood een hulplijntje getrokken. Recht schrijven is nog steeds niet een van mijn specialiteiten.

Merry + (Bright)

HOW TO: minimalistisch rendier

Nog gemakkelijker, zo je wil. Een dikke bol, twee kleinere bolletjes erboven en twee lijnen met pijltjes op. Dit kan echt iedereen! Misschien zelfs nog leuker zonder tekst om het helemaal minimal te maken. Ik ging voor goud, but feel free..

Vrolijk Kerstfeest

HOW TO: streepjesboom

Eerlijk? Hier heb ik echt geen uitleg voor. Zomaar uit de losse pols geschud. Het proberen waard in ieder geval. Je weet nooit wat voor resultaat het kan opleveren. Omdat de lijntjes hier eerder dun zijn, besloot ik ook voor een frivoler handschrift te gaan – kijk, dat kan ik dan weer wel – om in dezelfde stijl te blijven.

Liever kerstkaarten met stempeldesigns maken? Check dan zeker de kerstkaarten die ik vorig jaar verstuurde. Toevoeging: as always, you do you! Laat me in de comments weten welk kaartje je favorietje is!


Tel samen met mij – en zo je wil met een beauty adventskalender van je favoriete merk – af naar Kerstmis! In december verschijnt er iedere weekdag een nieuwe blogpost. Zo ben ik als het ware je eigen aftelsysteem tot 25 december. Dit is BLOGMAS 8. Bekijk alle Blogmasposts hier.

Advertenties
DIY: Kerstkaarten

19 gedachtes over “DIY: Kerstkaarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s