Het diploma

Sinds vorige vrijdag doken er in mijn social media feeds allerlei vrolijke foto’s op van een bladje papier. Een diploma wel te verstaan. Vol ongeduld wachtte ik tot de deurbel ging en de postbode mij een dikke enveloppe zou overhandigen. Maar zoals dat gaat in Limburg (trager) zat er maandagavond een klein papiertje in de bus. Dat er niemand thuis was. Dat we ‘het pakketje’ de dag erna op het postkantoor konden afhalen. Je kent dat wel, zo’n kantoor dat op weekdagen tot 17u open is..

Over de tijd van mijn leven en het anticlimactische karakter van een proclamatie aan de KU Leuven, campus Antwerpen weten jullie ondertussen alles al. Een man die de namen afratelt. Een vrouw met een saaie speech. Geen decaan, geen rector, geen slingers of confetti. Geen diploma! Alleen een glimlachende hoopje en wat voorlopige attesten.

Ik had hetzelfde mini vreugdemomentje van 2 seconden verwacht bij het zien van mijn diploma. Maar zelfs de brief van de rector – mooi maar onpersoonlijk want ik weet ook wel die iedereen die brief krijgt en het waarschijnlijk al jaren dezelfde brief is – en het diplomasupplement waarin mooi opgesomd staat welke vakken je nooit behaalde wegens het inzetten van tolerantiepunten konden de sfeer niet bederven.

Sinds ik eind september een nieuwe, totaal andere opleiding startte bij Syntra (ik kreeg al eens de vraag wat nu het grootste verschil is met een universiteit.. Antwoord: wat is er hetzelfde dan?) werd ik in de tijd gekatapulteerd. Vier jaar terug, naar de schoolbanken van het middelbaar. Alsof het ‘bloed, zweet en tranen’ er nooit geweest was. Alsof het nulpunt weer op -10 stond. Wat twee stukjes papier met eens mens kunnen doen.. Chance dat ze zo schoon blauw blinken!

Fijn weekend, lieve lezer!


Tel samen met mij – en zo je wil met een beauty adventskalender van je favoriete merk – af naar Kerstmis! In december verschijnt er iedere weekdag een nieuwe blogpost. Zo ben ik als het ware je eigen aftelsysteem tot 25 december. Dit is BLOGMAS 7, (helaas ook met vertraging). Bekijk alle Blogmasposts hier.

Advertenties
Het diploma

2 gedachtes over “Het diploma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s