Dirty Old Dublin – Essentials

Het is waar wat ze zeggen. Dublin is oud en versleten. Misschien is dat wel net waar de stad zijn charmes aan dankt. Ideaal voor een weekendje kroegentochten met de maten of als bestemming van een (zeer korte) citytrip. ’s Middags arriveren en overmorgen alweer vertrekken dus. Maar voor 48h Dublin beschik je best wel over de volgende ‘essentials’.

Het lijstje kan uitgebreid worden naarΒ persoonlijke voorkeur. Wij namen mee:

  • Een ruim voldoende kennis van het Engels. U ziet, het Iers is zowat het West-Vlaams van de Engelse taal. De Ieren zijn over het algemeen heel vriendelijk (of zat) en willen graag helpen wanneer ze je hulpeloos met de kaart ondersteboven op de hoek van de straat zien staan. Wil je vermijden dat je totaal geen idee hebt van wat ze je willen uitleggen, neem wat Engels mee.
  • De stad mag dan wel een aantrekkingskracht hebben door zijn historische karakter. Iets waar absoluut niet langs te kijken valt, is al het afval dat door de stad slingert. Dirty old Dublin heeft zijn naam niet gestolen. Dus deactiveer even je milieumodus en hou in je koffer een plaatsje vrijΒ voor je afvalimmuunsysteem. (Over de hondendrollen zal ik zwijgen.)
  • Op de derde plaats – maar daarom niet minder belangrijk – is een goede conditie. Zelfs als je aan een verkeerslicht de straat zou over rennen, springt het licht halverwege alweer op rood. Dus wandelschoenen: goed. Loopschoenen: beter.

Alle gekheid (lees: musthaves) op een stokje, ik zou toch zeker een regenjas meenemen als ik van u was.

Advertenties
Dirty Old Dublin – Essentials

9 gedachtes over “Dirty Old Dublin – Essentials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s