Paper wall hanging

Nog een beetje tijd over aan het einde van de vakantie? Altijd al het knutselatelier naar buiten willen verplaatsen? De zomer langer bewaren in een pastelkleurrijk kadertje? Of eigenlijk gewoon uren papier versnijden en hopen de 1 september vooral niet volgende week al is? Wanneer u op 3 of meer vragen ‘ja’ antwoordde, is deze post voor u. Indien niet, lees rustig verder.

paper wall hanging 4

Vandaag maken we deze ‘cut paper wall hanging’ bedacht door Oh Joy!, gepikt door mij. Onderhoudsvriendelijk gemaakt door een kleine – zo niet mini – versie te maken van het origineel en het in een kader te steken. Helemaal niet moeilijk, 100% tijdrovend.

Materiaal en benodigdheden

een snijbord
een breekmes
een schaar
een lat
een potlood
(gewone) plakband
3D-plakband
wit papier
gekleurd papier (naar keuze)

Stappenplan

Een. Indien je voor een omkaderde versie wil gaan: bepaal hoe groot je je wall hanging op zich wil. In deze IKEA kader heb ik gekozen voor een oppervlakte van 16 x 16 cm. (voor alle versies) Knip uit een stevig wit papier een basis voor je stuk en een groter stuk om je kader mee te vullen.

Twee. Iedere laag moet de volledige breedte van je basispapier vullen, dus iedere laag bestaat (in mijn geval) uit 16 cm papier. Snijd met een breekmes verticale lijnen in het gekleurd papier, maar laat aan de bovenkant van het papier een dikke centimeter ongesneden. Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt door telkens reepjes van 1 cm te snijden. Gebruik de lat op recht te snijden.

Drie. Plooi de reepjes naar de bovenkant van het papier en bevestig ze met plakband. Je kan heel erg variΓ«ren als je dat mooi vindt: plak sommige reepjes hoog, andere wat lager voor een warriger effect. Ook in de breedte en lengte van de stukjes gekleurd papier kan je afwisselen voor een minder afgemeten resultaat.

Vier. Leg alle stukjes gekleurd papier op je basispapier zodat er geen lege ruimte meer is. Vul gaten op met kleine stukjes. De onderste laag van mijn stuk bedekt de volledige breedte, daarna heb ik telkens gekozen voor meerdere kleuren per laag. Ook hier is het codewoord variatie.Β Plak de stukken gekleurd papier met dubbelzijdige 3D-plakband op het basisstuk. In de kader en klaar.

Fijne zondag!


Meer kaderideeΓ«n vind je hier, hier en hier! Volg me op Instagram.

Advertenties
Paper wall hanging

3 gedachtes over “Paper wall hanging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s