Kopenhagen 3/3

Loooooong time no blog, I know. Maar hier is ie dan. Dag 3 van ons tripje naar Kopenhagen, Denemarken. Met regenweer en zonneschijn, uitgebreid ontbijten en brillen passen, museumshops en interieurwinkels. Enjoy! Lees ook deel 1 en 2.

09u48 / Voor ons tweede en laatste ontbijt: let’s splurge. Living on a budget heeft zo zijn voordelen  (lees: we hadden geld over, of zo). Lekker uitgebreid ontbijten in Kopenhagen kost helaas wat geld, maar brunchen bij Mad & Kaffee is gewoon een ervaring op zich. Je kiest voor 3, 5 of 7 kleine ontbijtjes die uber-Instagram in schattige kommetjes op een houten dienblad geserveerd worden. Wij gingen onder andere voor bloedsinaasappel, yoghurt, spiegeleieren en croissants. Take your time want de regen zal echt niet weglopen vandaag.

11u13 / Omdat ze de hele dag regen voorspellen is (zonne)brillen passen bij Kaibosh het perfecte tijdsverdrijf. Na iets te veel te hebben gegeten is meteen terug naar onze Airbnb fietsen wat te veel gevraagd en, komop, het regent pijpenstelen. Ik twijfel nog steeds over dit roze model. So, help a girl out en laat me weten wat ik moet doen.

12u59 / Na uitgebreid ontbijten en brillen passen, is een bezoek aan een musueum ons laatste idee om aan dit druilerige weer te ontsnappen. Design Museum, it is. Volgens de reisgids echt de moeite waard, ondanks de – volgens ons – dure toegangsprijs (75 DKK). Eens aangekomen blijken er geen lockers meer vrij, maar we worden super vriendelijk geholpen door een van de dames aan de balie en kunnen gelukkig onze bagage (die zijn we net gaan ophalen) veilig achterlaten. Terug aan de balie blijkt de toegang voor studenten ook nog eens gratis. Driewerf hoera voor ons en onze stundentenkaarten, een minpuntje voor de reisgids. Broodnodige informatie moet natuurlijk wel in het boekje staan, hé 100%! Alleen al voor de museumshop moet je er even langs.

13u44 / Lang ontbijten betekent laat lunchen bij Taste. Gewoon goed, niet(s) speciaal.

15u55 / Er is een winkel in Antwerpen, maar als je in het centrum van Kopenhagen bent, kan je er echt niet omheen: HAY house. Een winkel met een uniek design: strak, stijlvol en warm. Zo eentje waarvan ik het liefst alles zou willen hebben. Al betekent dat dat ik dan 24 zetels en 119 stoelen zou hebben. Voor alle duidelijkheid: daar zou ik geen probleem mee hebben.

17u54 / Nog één koffiestop bij Cafe Paludan, waar je naast brownies en cafe latte ook gezelschapsspelletjes aan de toog kan bestellen. Of gewoon in een van de duizendende boeken lezen die deze zaak/boekenwinkel te bieden heeft.

18u10 / Just so you know. Ryanair doet pas aan compensaties als er meer dan 3 uur vertraging is. Dus, anderhalf uur op een overvolle vlieger zitten terwijl het toestel gewoon aan grond is, gaat je niets opleveren. We hebben ons allemaal wat kilo’s lichter gezweet, but hey, great meeting you CHP!

Advertenties
Kopenhagen 3/3

7 gedachtes over “Kopenhagen 3/3

  1. Leuk! In mei ben ik een week heen geweest. Zo veel herkenbare foto’s. Vooral HAY House.. ik ben fan, kon me met moeite inhouden niet al te veel te kopen 😉 En alle lekkere gebakjes, erg verslavend. Veel plezier nog!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s