Kopenhagen 2/3

Ik heb nog nooit zo graag gefietst. Nog nooit zo laid back aan citytrippen gedaan. En nog nooit zo veel liefgehad. Oh, Kopenhagen. Ik heb mijn hart verloren aan voorsorteerstroken voor fietsers, rommelige design- en antiekwinkeltjes en pastelkleurige huisjes. Later wil ik graag een roze en vervang ik mijn glazen door weckpotten. Dit is dag 2 in København!

09u40 / In ‘onze’ straat lag – hoe kan het ook anders, de locals wonen hier! – een kleine bakkerij die we op aanraden van onze Airbnb host moesten uitproberen. Bij Bageri Meyers at ik mijn allereerste vegan bananenmuffin en peuterde ik met plezier het maanzaad van achter mijn tanden. Koffietje dabei. Ontbijten in het zonnetje en deze dag kan al niet meer stuk.

10u50 / Sla de hoek om en je komt vast en zeker een kerk tegen. Niet allemaal even interessant of een bezoekje waard, maar bij deze kerk moet je toch even blijven staan – en kom op, op z’n minst één foto maken. De groene koepel van de Frederikskerk trekt al van ver de aandacht. En als je besluit om dichter te gaan, kan je meteen ook even langs het Deens koninklijk paleis Amalienborg lopen. De vier vleugels liggen rond een plein waar het standbeeld van Frederik V een oogje in het zeil houdt.

11u15 / In de straatjes rond de Frederikskerk is het aangenaam etalages gapen. Tussen de design- en antiekwinkeltjes liggen kleine, kleurrijke kunstgalerijen verborgen. (Interieur)inspiratie in overvloed. Mijn favoriet? Area! Poedel op de toonbank, huis-, tuin- en keukengadgets en mijn grote liefde, posters. It doesn’t get any better..

12u06 / Op voorhand weet je het eigenlijk al. Het zal de moeite niet waard zijn, maar toch even langsgaan. Zo gaat dat met standbeelden en voor de Kleine Zeemeermin is dat niet anders. Als je met de fiets gaat (aanrader, mocht dat nog niet duidelijk zijn) kan je onderweg wel genieten van het Langelinieparken en het Churchillparken.

12u39 / Op de Kleine Zeemeermin na is Nyhabn waarschijnlijk het bekendste en meest postkaartwaardige uitzicht van Kopenhagen. Gekleurde huizen, overvolle terrasjes en een massa wandelende mensen. Op het collectieve geheugen gegrift stelt deze havenkade echt niet teleur. (Typisch toeristen) en gezelligheid troef! Een haal volledig onbeschaamd die camera’s maar boven.

13u31 / Ik ben niet de persoon die graag omweg maakt voor een hapje eten, maar voor Papiroen had ik geen andere keuze! En die 15 minuten fietsen waren nu ook weer niet zo erg. Dit streetfoodfestival is een tijdelijke invulling voor de leegstaande hallen in het oosten van Kopenhagen. Op het Paper Island kan je goedkoop eten en heb je een ruime keuze: meer dan 35 standjes, trucks en containers verleiden je graag. Hipster hotspot en hang out. Kleurrijk, multicultureel en drank wordt er geserveerd in weckpotten. Need I say more?

15u02 / Sinds ik een paar jaar geleden de Real Jardín Botánico in Madrid heb gezocht, gaat mijn bloemenhartje altijd wat sneller slaan bij het zien van de sierlijke bordjes. En aangezien de Botanisk Havn in het centrum van de stad ligt én gratis te bezoeken is, was er geen ontkomen aan. Ik moest en zou een rondje wandelen in dit prachtige park. De serres zijn helaas maar op bepaalde uren open, dus let goed op. Gelukkig waren we nog net op tijd. Al werd het tropisch zwembadgevoel met dubbel zo’n hoge temperaturen ons al snel te veel.. Toch nog even aan die bloemetjes ruiken daar.

16u30 / Aan het einde van een goedgevulde dag nog een klein beetje energie over? Tijd om te winkelen. Scandinavisch design gaat namelijk nooit vervelen en brengt me toch altijd weer op nieuwe ideeën. (Hello Ikea als de heimwee je teveel wordt.) Hoe leuk zijn deze kopjes met muziekstijlen op?

18u23 / Eten in de dierentuin. Of toch bijna. Ook voor het restaurant Dyrehaven maakten we graag een omweg. Volgens de reisgids is dit ‘een plek waar jong en hip Kopenhagen op een ongecompliceerde manier zichzelf kan zijn’. Al is het toch vooral een zaakje waar je gewoon iets kan eten. Nadat we de menukaart hadden ontcijferd, besloten we voor een gratineret gedeost på maltbrød, blandet grønt vendt i honning vinagrette te gaan.

De beste keuzes in het leven worden gemaakt wanneer je veel honger hebt.

Lees hier wat wij de eerste dag in Kopenhagen deden! Of wacht ongeduldig op het vervolg. Blijf up to date via Facebook of bekijk alvast wat foto’s op Instagram.

Advertenties
Kopenhagen 2/3

6 gedachtes over “Kopenhagen 2/3

  1. Wat leuk dat je je ervaringen over Kopenhagen met ons deelt! Ik ben benieuwd naar deel 3! Toevallig heb ik net een paar uurtjes geleden ook een reis naar Kopenhagen geboekt voor in oktober. Ik wacht rustig deel 3 af voordat ik vragen ga stellen die je misschien wel in dat deel beantwoordt.

    Liefs, Cindy

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s