Mijn Zomer 2.0

Het is zomer! Of toch vakantie. En laten we eerlijk zijn: er zijn altijd uitgebreide lijstjes met dingen die we o zo graag willen doen, maar waar nooit iets van komt. Het opruimen van de zolder en het poetsen van mijn fiets zullen ook dit jaar niet op mijn lijstje staan, maar waarschijnlijk wel gebeuren. Terwijl ik eigenlijk wil rommelmarkten en afkicken. Daarom, net zoals vorige zomer, deel ik hier mijn (favoriete) to do’s. Een beetje druk en nog wat meer voldoening. En het mooie weer om naar uit te kijken.

een – ten days of minimalism / Jep. Ik wil afkicken. Van meervouden – soldenkoopjes, spullen en uren scrollen. En die kostbare tijd invullen met meer bewustzijn. Veel en meer zijn mooi en deel van ons (en onze maatschappij), maar ik wil weten wat weinig en minder met mij doen.

twee – 10k a day / Ook vorige zomer stond wandelen op mijn lijstje. Al was ik toen niet al te specifiek waardoor er geen echt doel inzat voor mij. Dit jaar ga ik voor meer (ha!) en zal mijn Fitbit hopelijk dagelijks zijn vijf lichtjes laten flikkeren. Bovendien ben ik een zittend wezen (lees: heb ik een zittend gat) en kunnen mijn benen wel wat beweging gebruiken.

drie – picknicken / Iets wat ik vorig jaar niet op mijn lijstje durfde zetten wegens ‘dit gaat gewoon echt niet gebeuren’. Een goede reden dus om er extra druk achter te zetten en hopelijk bij het eerste zonnetje – en god knows stijgen van de temperatuur – mijn mandje te pakken.

vier – rommelmarkten / Geen roze theekopjes of nieuwe vinyl voor mij dit jaar! Maar hopelijk wel een extra centje in mijn portemonnee. Verkopen in plaats van kopen (om vervolgens het verdiende geld aan iets onbenulligs uit te geven en er verder vooral geen nuttige dingen mee te doen). Of.. sparen voor een volgend reisje!

vijf – less is more / Ik ga zo veel mogelijk beauty producten die de badkamerkast vullen ‘op’ gebruiken. Er zitten namelijk body lotions tussen die geen geur meer hebben (of erger: stinken) en crèmes die eens wat daglicht mogen zien. Minderen dus. Ik voel hier een trend..

zes – waterijsjes maken / Na vijf dingen van ‘doen’ volgen er nu vijf dingen van ‘maken’. Omdat je voor sommige zaken nu eenmaal tijd moet maken. Zoals waterijsjes maken. Te hip deze zomer om het niet te doen. Hopelijk even mooi als alle Pinterest foto’s die mijn feed fruitig kleuren.

zeven – weaving tutorial / De hype is ondertussen alweer weggeëbd, maar ik ga me er toch nog eens aan wagen. En ik hoop jullie ermee te overtuigen om het ook eens te proberen. Weven werkt namelijk super rustgevend (althans, voor mij). Het is tijdsintensief, maar met ieder resultaat heb je wel een eigen stukje verweven tijd en lots of me-time.

acht – tasje maken / Dit is waarschijnlijk het gekste idee in deze lijst, maar het moest gewoon want het kinderkoffertje (waarvan ik een tasje zal maken) staat al zo’n twee maanden plek in te nemen op mijn bureau. En toegegeven, posts over zelfgemaakte clutches (enzo) doen het gewoon goed.

negen – kalender maken / Ik ben de persoon die het nooit volhoudt een agenda of kalender het hele jaar door in te vullen en te gebruiken. Dus deze keer ga ik er zelf extra extra veel moeite in steken zodat ik het mezelf niet zou kunnen vergeven deze kalender links te laten liggen. Discipline kweken deze zomer.

tien – washi tape challenge / En om af te sluiten – en om het af te leren – nog eentje van veel naar minder: mijn washi tape collectie laten afslanken. Ja, er was een periode dat ik iedere keer als ik in een Hema stond er een paar rolletjes langs de kassa moesten. En het wordt tijd dat ik er iets mee doe.

Natuurlijk houd ik jullie up to date over deze 10 to do’s en nog veel meer deze zomer. Stay tuned!


Bekijk hier wat ik vorige zomer allemaal deed.

Advertenties
Mijn Zomer 2.0

10 gedachtes over “Mijn Zomer 2.0

  1. Wat de badkamerspullen betreft doe ik mee. Ik heb zeker 5 geopende flesjes bodymelk staan, nagellak die niet goed meer uitsmeert en ergens diep in de kast ligt zeker mascara die in geen geval nog gebruikt kan worden. Opruimen die handel!

    Liked by 1 persoon

  2. Hey, wat een leuke blog! Wat herken ik hier veel in van mezelf! Zelf heb ik ontelbaar veel producten staan in m’n kast die ik nog nooit heb gebruikt of er halfleeg staan. Tijd dat ik dit dus ook op m’n to-do-lijst zet! Bedankt! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s