Picasso X Sienderella VI

Vorige zomer startte ik een (wat nu een wel erg ambitieus) projectje (lijkt): Picasso X Sienderella. Waarbij ik – net als Picasso – 58 versies zou maken van één bepaald werk. Geen bekend schilderij, wel een postkaartje. 58 keer iets anders, 58 interpretaties. Het leek heel gemakkelijk. Te gemakkelijk. But..

Ik snap waarom Picasso niet zo maar 58 vertolkingen maakte van eender welk schilderij. Hoe meer details, des te meer inspiratie en interpretaties die je eraan kan geven en des te meer situaties waarmee je iets (anders) kan. Mijn postkaart is maar een postkaart. Te klein, te weinig gedetailleerd, te weinig variatie. En dan kom je al snel vast te zitten. Wat begin dit jaar het geval was. Dus..

Na een inspiratieloze periode besloot ik het nog een kans te geven en in plaats van te stempelen, te tekenen of met schaar en papier aan de slag te gaan, koos ik deze keer voor Ecoline. Daar heb ik trouwens een haat-liefderelatie mee. Ik begin altijd super enthousiast, met een beeld voor me van wat ik wil maken en hoe. Alleen gaat het niet altijd zoals ik dat wil, gewoon omdat ik eigenlijk niet zo goed ben met (water)verf. Maar..

Het lukte me om maar liefst 12 nieuwe postkaartjes te maken, die allemaal wel heel erg beginnen af te wijken van het origineel. Dat is nu eenmaal mijn artistieke vrijheid, zeker (!?)  Er gingen ook 3 kaartjes regelrecht de papiermand in wegens ‘echt mislukt en te lelijk om aan te zien’.

36 done, 22 to go!

PS: Lees alles over dit project hier


Facebook Instagram Twitter PinterestYouTube

Advertenties
Picasso X Sienderella VI

15 gedachtes over “Picasso X Sienderella VI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s