DIY Broche

Tijdens de paasvakantie spotte ik deze broche bij CKS. ‘Hebben’ dacht ik meteen. De broche kostte €6,99. Niet heel duur dus, maar eigenlijk wel genoeg geld voor een broche die ik waarschijnlijk niet super vaak zou dragen. De enige oplossing voor mijn *euh* probleem: Do It Yourself.

Een plus: nu kon ik zelf kiezen welke kleuren ik erin zou willen. En toch maar mooi een paar euro’s uitgespaard. Garen en ijzerdraad had ik nog liggen. De speldjes komen van bij Flying Tiger en kostten – als ik me niet vergis – €1 voor een zakje van 7. Een handel in broches beginnen is precies nog niet zo’n slecht idee.

Door dit stappenplan zal mijn brochefabriek al snel failliet verklaard worden.

  1. Knip je garen in – ongeveer – gelijke stukjes. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit hoe lang of kort je ze knipt. Volledig naar eigen voorkeur. Ik heb gekozen voor verschillende kleuren en diktes, maar je kan natuurlijk ook voor een specifieke kleur gaan.
  2. Draai er wat ijzerdraad rond. Het eerste wat ik vond was deze groene kleur. Ook hier: doe wat je wil. De CKS-broche is vrij clean. Ik ging voor een messy look. Mede omdat het gewoon niet goed lukte de ijzerdraad er netjes rond te wikkelen.
  3. Bevestig de ijzerdraad op een of andere manier op het speldje. De speldjes van Flying Tiger hebben drie gaatje aan de bovenzijde dus ik heb de ijzerdraad een paar keer door die gaten gehaald. Je kan ook lijm gebruiken.

Ta-daaaaa!

Als jij deze broche ook maakt, tag me dan via Facebook of Instagram.

 

 

Advertenties
DIY Broche

11 gedachtes over “DIY Broche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s