Dave Hakkens | Instafamous?

Het is de hele week World Recycle Week. Dat wil zeggen dat je al je oude, versleten én nieuwe, ongedragen kleding bij H&M kan binnenbrengen. De keten wil deze week namelijk 1000 ton (!) kleding inzamelen en een beetje aandacht van het grote publiek vragen voor het probleem dat de mooie naam ‘overconsumptie’ kreeg. Samen met ‘wegwerpmode’ en ‘fastfashion’ voel je het al aankomen: we gooien te veel weg. 95% van de tonnen kleding die we jaarlijks weggooien, kan gerecycleerd worden, maar het belandt helaas op de afvalberg voor we er iets anders van kunnen maken.

Het zou redelijk ongepast zijn – althans dat vind ik – om deze week een of andere fashionista te presenteren in deze recent in het leven geroepen rubriek. Ik heb trouwens een vraagteken toegevoegd aan de ‘titel’ omdat ik eerder mensen wil voorstellen die wat meer aandacht verdienen. Dus deze week iemand die de recyclagekriebels door heel zijn lichaam voelt lopen en niets liever wil dan een (letterlijk en figuurlijk) schone wereld.

Ik kon niet goed kiezen aangezien het aanbod aan milieubewuste mensen op Instagram (lees: online) zo groot is – NOT! (Laat gerust een comment achter mocht je er wel kennen.) Ik twijfelde tussen Dave Phoneblocks Hakkens, Dave Story Hopper Hakkens of Dave Precious Plastic Hakkens. Maar ik heb besloten om Dave – ik wil de wereld verbeteren – Hakkens aan jullie voor te stellen.

Foto’s via Instagram by Dave Hakkens // 1. A free trip – the first video from a serie of eight now at story-hopper.com // 2. Picking up micro-plastics on the beach #preciousplastic // 3. Had to kill the chicken for a new video #storyhopper // 4. Made a video about all the useless stuff i own. 🎥 storyhopper.com // 5. Instruction videos on the way, hooray #preciousplastic // 6. Publication in “vrij nederland” about my work + a peak inside my workspace where the stuff is being developed.

Een paar jaar geleden kreeg Dave naambekendheid toen hij zijn idee ‘Phoneblocks’ deelde met de wereld. Afgestudeerd aan de Desing Academy, heeft Dave creatief bloed door zijn aders lopen en die creativiteit zet hij graag op een wereldverbeterende manier in. Zijn ‘Story Hopper’ filmpjes op YouTube staan allemaal in het teken van DIY, recycleren, een goed verhaal en grote vragen als ‘waarom is mijn tandenborstel zo lang?’. Ik had het me zelf nog niet afgevraagd, maar hij heeft een punt. En met zijn project ‘Precious Plastic’ wil hij de wereld aansporen machines te bouwen om op kleine schaal allerlei soorten plastic te recycleren en er iets nieuws mee te maken.

En, daar wilt ie helemaal niets voor in de plaats. Of toch, geen geld. Want de filmpjes (van al zijn projecten) zijn – uiteraard – gratis te bekijken op YouTube. De bouwplannen voor de machines staan gratis op zijn site en hoef je maar gewoon te downloaden. Al zijn kennis over plastic en recycleren deelt hij graag online. Bovendien hebben al zijn sites een strak design – het oog wil ook wat – en zijn ze super gebruiksvriendelijk. Met andere woorden: er valt niets slechts te zeggen over Dave.

Mijn favoriete video – by far – is dit filmpje over een kip, Frieda, door Dave en zijn vriendin gered van een triestig leven. Opgepast (aan alle Vlamingen): Het Engels accent van Dave kan mogelijk lachwekkend zijn. Na 10 filmpjes ben je eraan gewend. Gewoon even volhouden want hij heeft iets te vertellen – “Stories worth sharing”.

Nog meer Dave Hakkens vind je op http://www.davehakkens.nl of op TwitterFacebook en voor de liefhebbers Vine.


Instafamous van vorige week gemist? Klik hier

Advertenties
Dave Hakkens | Instafamous?

7 gedachtes over “Dave Hakkens | Instafamous?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s