DIY Memory Game: Gilmore Girls Edition

Een jaar geleden scrolde ik door mijn all time favorite blog  – die sinds december tot mijn grote verdriet niet meer dagelijks, maar eerder maandelijks geüpdatet wordt – en kwam ik dit tegen: kiddo photo memory game. Cool, dacht ik, afgezien van het feit dat ik geen kinderen heb en dus ook geen idee had voor wie ik dit zou moeten maken. Ook best wel veel werk, was mijn tweede gedachte. En iedereen weet dat ‘wel leuk’ + ‘te veel moeite’ gelijk is aan ‘never gonna happen’.

Alsof ze mijn gedachten hadden gelezen en mijn mantra – easy is key, mensen! – nog wat kracht wilde bijzetten, kwam Flying Tiger met dit geweldige idee: een DIY Memory Game. Waarom staand plassen als je ook kan gaan zitten? Voor €3 en geen moeite was ik de eigenaar van een 44-delig geheugenspel voor kinderen. Great, wat nu?

IMG_0337.JPG

Ik overwoog zelf tekeningen te maken, zoals de doos suggereert of om al mijn stempels nog eens te gebruiken. En ik dacht er even aan om ook een familie editie te maken, maar geen van die opties maakte mij excited. Waar ga ik 22 verschillende tekeningen, afbeeldingen of foto’s halen?

Zonder een specifiek idee in mijn hoofd koos ik voor foto’s wegens gemakkelijk. Dus tijdens mijn zoektocht (lees: research) naar de mogelijke opties en bijhorende prijzen, besloot ik voor de fotostickers van Hema te gaan wegens nog gemakkelijker. En bij Hema kon ik vierkante foto’s laten printen van 5 op 5 cm en laat de kaartjes uit het spel net 5 op 5 zijn. Destiny.

Twee dagen later, tijdens het (her)bekijken van Gilmore Girls (aflevering 17 seizoen 1: The Breakup, Part 2) kwam het geniale idee: een Gilmore Girls editie. Ik weet niet waarom ik dat niet eerder had bedacht, want dit is mijn ‘beste idee ooit’ – iets waar ik waarschijnlijk later op zal terugkomen, but for now.. In no time had ik natuurlijk 22 foto’s bij elkaar. Lang leve Google Images.

Voor iedereen die ‘wel eens een aflevering’ van Gilmore Girls op Vijf heeft zien voorbij komen, maar nooit meer dan twee opeenvolgende afleveringen na elkaar heeft gezien, moet dringend alle seizoenen bekijken. Alleen al voor de kleding – zo 2000 – is de serie het bekijken waard. Maar laten we eerlijk zijn,  we kijken allemaal voor de liefdes van Rory, de hilarische conversaties tussen Lorelai en eender wie, en het haar van Jess.

Nog een reden om nu te beginnen met bingewatchen:  15 jaar na de start en 7 jaar na het einde van de serie, komt Netflix zeer binnenkort met 4 nieuwe dubbelafleveringen. Inclusief alle vriendjes van Rory en de tweeling van Lane. *Stop de spoilers*

IMG_0348

Bijna te gemakkelijk dus, deze Hema x #DIYTiger, maar net daarom zo geniaal. Ik weet alvast wat te doen met de eerst volgende persoon die op bezoek komt.

Q: Wie is jouw favoriete Gilmore Girls personage?

Advertenties
DIY Memory Game: Gilmore Girls Edition

13 gedachtes over “DIY Memory Game: Gilmore Girls Edition

  1. Ohh gunst daar noem je een serie van lang terug. Was gek op Gilmore Girls. Sowiezo was Rory mijn favoriet. Ze wist alles beter, maar tegelijkertijd wist ze eigenlijk helemaal niet zo goed hoe het leven in elkaar zat.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s