Oh Vrijdag(markt)| Mijn Antwerpen

Een zacht lentezonnetje en een dikke sjaal. Meer heb je (lees: ik) niet nodig om op vrijdag toch even langs de vrijdagmarkt te lopen. Het (gezelligste) plein (van Antwerpen) heeft zijn naam natuurlijk niet gestolen. Iedere vrijdagvoormiddag kun je er terecht voor de grootste rommel die per opbod verkocht wordt. En als je al goed wakker bent, vind je hier en daar een interessant stuk, meestal gegeerd door velen. Een voorbeeld uit het leven gegrepen: deze spiegel. Iemand ging er voor €130(!!!) mee lopen. Spijtig.

Om 9u staat het plein al afgeladen vol met rommelmarktbrol en als de zon schijnt, ook met mensen. Nadat je iets gespot hebt dat je een paar euro’s waard lijkt, kan het wachten beginnen. Vervolgens is de kans groot dat een of andere man, sigaret nog in de mond, meer biedt. Weg retrozeteltje. Maar ook als je niets wilt kopen, ga dan gewoon voor de sfeer, de koffies of om eens goed te lachen met een van de ‘verkopers’.

Mijn tips, na observatie. Contant geld op zak hebben is een must, je haar wassen niet. Na een half uurtje sigarettenrook is daar toch niets meer van te merken. Opgepast met de echte rommelkenners, die kopen alles voor een appel en een ei om het zelf weer verder te verkopen. En tot slot, laat je niet in het zak zetten door meerdere ‘dozen met varia’ te kopen als je er maar een specifiek item uit wilt, want kopen = alles meenemen.

Happy friday!

Advertenties
Oh Vrijdag(markt)| Mijn Antwerpen

Een gedachte over “Oh Vrijdag(markt)| Mijn Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s