Berlijn 3/3

Dag 3 in Berlijn: nog zo veel mogelijk dingen in een dag proppen, toch veel te vroeg op de luchthaven zijn en dan wachten omdat de vlieger vertraging heeft.

IMG_6924[1] IMG_6925[1]

Naast het Joods Museum en de Muur heeft Berlijn nog veel meer geschiedenis in een mooi jasje te bieden. Zo was het (nu) industriële Topographie des Terrors vroeger het hoofdkwartier van onder andere de SS. De moderne tentoonstelling laat foto’s spreken en vertelt over nazimisdaden in Duitsland en de rest van Europa. De oorspronkelijke gebouwen werden gesloopt, maar een paar muren van de (folter)kelders staan nog recht. Naast het museum – dat gratis te bezoeken is – staat ook een ander stukje Muur recht, zoals het ‘in het echt’ was.

IMG_6946[1] IMG_6951[1]

Dankzij het kunstproject Photoautomat vind je  in Berlijn nog 23 ‘oude’ fotoautomaten. Voor €2 krijg je een fotostrip met vier verschillende foto’s die je pas te zien krijgt als je foto na vijf minuten uit de automaat komt vallen. Dus geen keuzestress, wel een hilarisch resultaat. Je werpt gewoon een munt in het machine, lacht naar de vier flitsen en wacht. Lachen, gieren, brullen verzekerd met het resultaat. En je hebt ineens ook een budgetvriendelijk souvenirtje!

IMG_6952[1] IMG_6958[1]

Omdat we veel en ook geen tijd meer hadden voordat we terug naar het hotel moesten om onze bagage op te halen, besloten we toch nog wat winkeltjes op te zoeken. We bleven hangen in de buurt van de fotoautomaat: de Rosenthaler Straße in het (stadsdeel) Mitte.

Voor de boekliefhebbers, de postkaartlovers en de posteraddicts zijn dit de twee plaatsten die je zeker even moet bezoeken:

  • Ocelot // Not just another bookstore. Spijtig genoeg is mijn kennis van het Duits (na 3 jaar) onbestaande. Of toch op zijn minst onvoldoende om een boek te kunnen lezen. Mijn portemonnee was blij. Anders had ik alle boeken gekocht.
  • Schee // Schee is zo’n winkel waar ik een hele dag in zou kunnen doorbrengen. Niet dat deze winkel zo groot is. Wel omdat ze er zo’n mooie spullen verkopen, waar je uren naar kan blijven staren. Ik voel nog steeds een lichte drang om deze poster te kopen.. Of een van de vele postkaartjes.

Mijn conclusie na drie dagen: hippe stad met een gruwelijk (interessant) verleden. + Neem een muts mee of ga in de zomer!


Bekijk hier Berlijn 1/3 en Berlijn 2/3

Advertenties
Berlijn 3/3

17 gedachtes over “Berlijn 3/3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s