Berlijn 2/3

Met licht vermoeide kuiten wordt dag 2 in Berlijn eentje van minder stappen en meer metro. Althans, dat was het plan.

IMG_6872[1] IMG_6875[1]

Omdat we niet helemaal konden weerstaan aan het overaanbod van winkels hebben we er toch maar (zorgvuldig) eentje uitgekozen. Love is in the air bij KaDeWe (aka Kaufhaus des Westens). Lekker snuffelen tussen bekende en onbekende luxemerken en natuurlijk de duurste handtassen het mooiste vinden. Ook even wanen in Aesop heaven, waar we helaas niets van konden meenemen wegens vliegen met handbagage. Triest verhaal.. Dus ik staar nog even naar de met honeycombs gevulde etalage. (Ook: rood + roos is mijn nieuwe favo kleurencombinatie.)

IMG_6884[1] IMG_6885[1]

Voor het bekendste en het langste (stuk van de Muur) moet je naar Oost-Berlijn voor de East Side Gallery. Mooie foto’s maken is wel een stuk lastiger geworden omdat er sinds een paar maanden een hek staat voor het grootste deel van de kunstwerken op de Muur.

Voor het grootste (paleis van Berlijn) moet je naar het Schloss Charlottenburg in het gelijknamige stadsdeel. Door de tuinen wandelen is gratis.

IMG_6898[1] IMG_6901[1]

Een (budget) reistip van Laura en mezelf: Ga op zoek naar een supermarkt en koop daar ’s ochtends een bakje fruit en een flesje water. Dan betaal je je niet blauw voor wat drinken in de toeristische delen van de stad en kan je een eetpauze inlassen op een door u gekozen bankje op een door u gekozen tijdstip. (Life is easy!)

IMG_6894[1] IMG_6895[1]


Zeer binnenkort: Berlijn deel 3!

Advertenties
Berlijn 2/3

13 gedachtes over “Berlijn 2/3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s