Lees dit als je topfoto’s wilt maken – Henry Carroll

In april 2010 kocht ik een Nikon D3000 met alle 20-eurobiljetten die ik verzameld had door wekelijks te gaan babysitten. Easy money, I have to admit. Even later kocht ik het bijhorende ‘zo maak je goede foto’s met deze camera’-boek. En ik heb nooit iets anders gedaan dan foto’s gemaakt terwijl de knop op A(utomatisch) stond. #photography

IMG_6481[1] IMG_6483[1]

Ik had nooit gedacht dit ooit te zullen zeggen, maar ik weet eindelijk waarvoor alle andere knopjes op mijn toestel dienen (spoiler: 3/4 is overbodig) dankzij dit kleine zwarte boekje en man.. Life is so easy. Dat eerste vermelde boek heb ik na 20 minuutjes bladeren weggelegd en nooit meer vastgenomen. Dit boek heb ik in een ruk uitgelezen.

In de inleiding stelt de auteur je al gerust. Hij gaat niet moeilijk doen en al helemaal niet met vakjargon goochelen. Alles wordt logisch en stap voor stap uitgelegd aan de hand van sprekende voorbeelden. En als je het even niet meer weet, staat er ‘blader terug naar pagina 60’ onderaan. Mijn leven is compleet (voel de euforie die mij tot lichte overdrijving dwingt).

Een maand geleden speelde ik nog even met het idee mijn lieve vriend vaarwel te zeggen. Ik maakte toch meer (en betere) foto’s met mijn gsm. Nu kan ik niet wachten om foto’s te maken op een binnenlocatie, die niet over- of onderbelicht zullen zijn omdat ik respectievelijk mijn modellen niet wil lastigvallen met de flitser of te lui ben meer licht aan te doen, maar gewoon omdat ik weet wat ISO en diafragma wil zeggen.

Waarschijnlijk de beste €15 die ik in jaren heb gespendeerd.

DSC_0058

Also, kunnen we een momentje van appreciatie nemen voor de inpaktechnieken van de man met de baard bij Stad Leest?

Tips for a better life van le me, Sien: Als je aan de kassa gevraagd wordt of het een cadeautje is, altijd volmondig ‘ja’ zeggen en even later gewoon genieten van het verscheuren van het cadeaupapier.

PS: Goed opgemerkt! Er is nog een pakje. Het is de ‘langverwachte’ opvolger (waar ik al jaren op zit te wachten). Waarover later meer.

——————————————————————————–

Tel samen met mij af naar Kerstmis! Tijdens de maand december zal er iedere weekdag een nieuwe blogpost verschijnen. Zo ben ik als het ware je eigen adventskalender tot 25 december. Bekijk alle Blogmas posts hier.

Advertenties
Lees dit als je topfoto’s wilt maken – Henry Carroll

9 gedachtes over “Lees dit als je topfoto’s wilt maken – Henry Carroll

  1. coffeeandfuzzysocks zegt:

    Ook een fotoliefhebber 🙂 Ik heb fotoles genomen en zo ben ik tot de ontdekking gekomen. Maar je boek staat genoteerd. Ps: ooit van plan een nieuwe lens aan te schaffen? Voor portretten heb ik een 1.4F 50mm – super bokeh effect 😉

    Liefs Dorien

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s