Stad Leest | Mijn Antwerpen

Het verbaast me dat deze boekenwinkel niet gewoon mijn allereerste Mijn Antwerpen post was. Ik kom er namelijk zo vaak dat de mannen (en vrouwen, soms) die er werken ‘alé, daar is ze weer’ denken wanneer ik binnenkom. Serieus.. dit is by far mijn favoriete winkel van heel Antwerpen!

IMG_6343[1] IMG_6349[1] IMG_6345[1] IMG_6347[1]

Bij Stad Leest worden boeken uitgespreid op grote witte tafels. Veel gezelliger dan gewoon in een rekje, waar je vervolgens ieder boek moet vastnemen om de kaft te bekijken. Don’t judge a book by its cover. True. Maar het helpt wel om je verliefd te laten worden op een boek. Een beetje zoals liefde op het eerste zicht. Ook al weet je nog niet waar het boek over gaat.. een goede kaft doet je (soms) kopen.

Deze boekhandel is zeker een aanrader voor alle culinaire zielen onder ons. Het aanbod aan kookboeken is (lees: vind ik) gigantisch en verrassend. Je vindt er de Vlaamse ‘klassiekers’ zoals Jeroen Meus en Pascale Naessens. Maar ook – en vooral – boeken over andere kookculturen. Noors, Japans, Indisch. Je zegt het maar.. de kans is groot dat ze iets voor je hebben. Ook Engelstalige kookboeken (al dan niet vertaald) gaan er over de toonbank.

Een derde van de winkel wordt ingepalmd door kinderboeken. Iets wat ik zelf niet koop wegens.. geen reden eigenlijk want de boeken zijn zo mooi. Als ik er langsloop vraag ik me altijd af waarom ik niet gewoon voor kleuterjuf ben gaan studeren. Dan had ik nu een goede reden om heel mijn spaargeld op te maken en een kinderbibliotheek te beginnen.

IMG_6342[1] IMG_6348[1] IMG_6344[1] IMG_6346[1]

Alsof een goed boek en een aangename sfeer nog niet redenen genoeg zijn.. Ze verkopen ook de mooiste kaartjes en cadeaus. En ik moet dringend aan een coffeetable-boekencollectie beginnen – hint hint! Dus, last minute nog iets nodig? Een adres: Steehouwervest 16, een van de tofste straten in Antwerpen.

——————————————————————————–

Tel samen met mij af naar Kerstmis! Tijdens de maand december zal er iedere weekdag een nieuwe blogpost verschijnen. Zo ben ik als het ware je eigen adventskalender tot 25 december. Bekijk alle Blogmas posts hier.

Advertenties
Stad Leest | Mijn Antwerpen

4 gedachtes over “Stad Leest | Mijn Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s