Serial Podcast

Dus. Ik heb dit weekend (eindelijk) de eerste aflevering(en) van Serial Podcast beluisterd. And I’m loving it. Seizoen 2 is net van start gegaan dus hoog tijd dat ik er ook maar eens aan zou beginnen. Want er zijn zo veel lovende woorden over deze podcast dat ik me niet langer in de onwetendheid kon bevinden. Zo schrijft The Guardian dat het om “the greatest murder mystery you ever heard” gaat. Promising!

CSC_0040

Ik had al vaker over deze podcast gehoord, maar nooit de nood gevoeld er echt tijd voor te maken. Totdat mijn twitterfeed helemaal crazy ging voor de eerste episode van het nieuwe seizoen (twee). Wat kan er zo speciaal zijn aan een podcast? 60 minuten luisteren naar dezelfde stem. Boring, dacht ik. Tegenwoordig moeten we toch overal en en en hebben. Interactief, multimediaal, dat soort dingen. Maar misschien is het wel omdat er geen beeld of andere vormen van informatie en prikkels aanwezig zijn podcasts weer helemaal in zijn.

Over het verhaal. De stem van Sarah Koeing, een Amerikaanse journalist en radiomaker, leidt je door het verhaal van Adnan Seyd. Hij zou op 13 januari 1999 zijn ex-liefje hebben vermoord en daarvoor zit hij nu al meer dan 15 jaar in de gevangenis. Koeing zoekt nu uit of hij daar zit voor een reden, want Seyd blijft nog steeds volhouden dat hij onschuldig is. De podcast vertelt dus een waargebeurd verhaal over een moord, die volgens Koeing nooit opgelost is. Zo blijken er veel gaten te zitten in alle alibi’s en verklaringen, en in het proces zelf. (Meer ga ik echt niet verklappen).

In feite is het meer dan een goed verhaal. Het is een knap stukje long-form journalistiek dat blijft boeien en omdat het enkel over audio gaat, is er – net zoals bij boeken – wel plaats voor een kleine beetje imagination. Iets voor tijdens de Kerstvakantie? Beluisteren en downloaden is gratis op de website: www.serialpodcast.org

——————————————————————————–

Tel samen met mij af naar Kerstmis! Tijdens de maand december zal er iedere weekdag een nieuwe blogpost verschijnen. Zo ben ik als het ware je eigen adventskalender tot 25 december. Bekijk alle Blogmas posts hier.

Advertenties
Serial Podcast

2 gedachtes over “Serial Podcast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s