Juttu | Mijn Antwerpen

JA JA JA en nog een JA! Juttu is open. Eindelijk een winkel die helemaal begrijpt wat ik bedoel. 700 vierkante meter slow shopping. 80 merken, waarvan 75% gaat voor duurzaamheid en fairtrade. Juttu is helemaal mijn ding. En hopelijk snel helemaal ieders ding want deze wereld heeft dringend wat nieuwe trends nodig, als in buy less en shop consciously.

IMG_6209[1] IMG_6211[1]

Deze prachtige winkel ging vrijdag (13 november) voor het grote publiek open in Antwerpen (Meir 19). Net op tijd voor de kerstshopdrang die eraan komt. Aan een mooi interieur (check die vloer) en kerstkaartjes ontbreekt het alvast niet. Dat slow shopping maar snel ieders favoriete bezigheid wordt.

De winkel biedt ruimte voor bekende duurzame merken en opkomend creatief talent. Zo kun je er deze maand terecht voor alle nieuwigheden van Maurice – handmade knitwear, het merk van Véronique Leysen. Je kent haar mutsen vast van K3 zoekt K3. Daarnaast staat de maand december helemaal in het teken van hun hashtag #LessBitterMoreGlitter om ‘verzuring’ tegen te gaan.

Wie nu denkt dat ecologisch en fairtrade saai en lelijk is verplicht ik er even langs te gaan. Alleen al om het interieur eens te bewonderen. Want oké, je moet misschien iets dieper in je portemonnee tasten wil je er iets kopen. Maar dat is nu net het leuke aan duurzaam. Dat je twee maanden later niet terug moet voor een nieuwe vest. Plus, ‘Juttu houdt van warme merken met als missie de wereld een tikkeltje mooier te maken’. Nog redenen nodig?

IMG_6212[1] IMG_6218[1]IMG_6214[1] IMG_6210[1]IMG_6213[1] IMG_6222[1]

Awel ja!? Ze verkopen er ook Seepje. Een 100% biologisch wasmiddel, in vaste en vloeibare vorm. Niet alleen goed voor de natuur, ook voor zijn mensen. Bekijk zeker even het filmpje want de twee Nederlandse kerels overtuigen je waarschijnlijk beter dan ik. (Ook als je niet geïnteresseerd bent in wasmiddel of zelf nog geen wasmiddel nodig hebt – zoals ik, lang leve de mama’s – toch even kijken wegens hilarisch (op z’n Hollands) en achteraf kan je je lieve mama een doos Seepje cadeau doen voor Kerstmis. Zo daar hoef je dan al niet meer over na te denken.)

En voor wie echt niet genoeg krijgt.. De winkel komt (volgens mij) maandelijks met een krantje en een nieuw ‘thema’ (en waarschijnlijk ook nieuwe merken?), gratis mee te nemen. Met deze maand in het midden (van het krantje) een poster met de volgende boodschap: Do more of what makes you sparkle. Toeval? Ik denk meant to be.

Advertenties
Juttu | Mijn Antwerpen

12 gedachtes over “Juttu | Mijn Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s