Moodboarding 2.0

Ik heb dat dus altijd. Dat ik de meeste inspiratie heb op de meest onmogelijke momenten. Wanneer ik geen papier, tape, stempels, etc bij me heb. Wanneer ik op kot zit – ik zou een creative survival kit moeten maken voor mijn twaalf vierkante meter in ’t stad. Wanneer ik eigenlijk voor school moet werken. Wanneer ik eigenlijk moet slapen. En natuurlijk is er een gigantisch inspiration block wanneer ik gewoon thuis zit, niets te doen.

IMG_5909[1] IMG_5911[1]

Het begon te kriebelen om half 9. Dan rijst er de vraag: wat doe ik nu? Ik kan nergens meer naartoe om iets te halen en ik kan geen hulplijnen meer inschakelen. Paniek. Ik trek alle dozen van onder mijn bed en vind twee oude reclame magazines van Sissy Boy, een oude tevens verdwaalde Glamour en een reclameboekje van Lush met daarbij een grote folder – posterformaat – met al hun kerstartikelen. (Wat mij doet denken aan het feit de Lush nu waarschijnlijk al de kerstcollectie in de winkels heeft liggen en ik daar dus dringend naartoe moet.)

Schaar, pritt en een rolletje roze washi tape zitten blijkbaar standaard in mijn kotcollectie van ‘spullen die je eigenlijk niet (vaak) gebruikt maar die toch handig zijn’. Ook dank aan het college van vandaag, waar we krantenartikels om A3-formaat uitgedeeld kregen. Die papieren lenen zich namelijk perfect voor een rondje moodboarding op een woensdagavond.

De rechtse afbeelding is eerder een reeks dan een moodboard. I L O V E I T ! Inspiratie van de dag (en eigenlijk al van de maand) is toch wel Donald Robertson. Ik ontdekte deze fascinerende kunstenaar in New York. Zijn werk is heel erg modegerelateerd en hij gebruikt vaak bekende modefiguren en modellen in zijn kunst. Oh ja, kunst hoeft voor mij helemaal niet moeilijk te zijn. Ik kan ‘dit kan iedereen’-kunst echt appreciΓ«ren.

En, ik bedoel, look at his face. Karl Lagerfeld doet het nog steeds. De Chanel show in Parijs staat weer overal in de boekskes – of toch op de websites van de boekskes. Ik moest eerlijk gezegd meteen denken aan het huwelijk (ik weet niet meer van wie) aan het einde van seizoen 2 van The Carrie Diaries: een luchthavenhal als setting, het kwam me bekend voor. Maar natuurlijk, wat Chanel doet is nooit verkeerd. Also, dat grijs haar van Karl en het roze van Lush bath bombs is gewoon een goede combinatie.

————————————————————————-

Volg me op FacebookΒ en Instagram!

Advertenties
Moodboarding 2.0

8 gedachtes over “Moodboarding 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s