Uniqlo | Mijn Antwerpen

Een winkel die enkel doet in basics – of toch kledingstukken die langer dan één seizoen kunnen meegaan – kan alleen maar toegejuicht worden. Uniqlo neemt enkel stukken op in z’n collectie die al vijf jaar met succes in de rekken hangen (van andere winkels). Een beetje Japan, nu ook in Antwerpen.

IMG_5871[1] IMG_5876[1] IMG_5873[1] IMG_5879[1]

Om 12 uur vandaag ging het nieuwe filiaal van Uniqlo in Antwerpen open. Feestelijk, met trommels en koffie voor de wachtenden. Een maal binnen, een overrompeling door al dat volk – inclusief alle verkopers. Iets uitkiezen was moeilijk wegens geen zin om aan te schuiven aan de pashokjes. Dan maar sokken kopen.

De verkopers, een mix van nationaliteiten – hoera voor kleur! + hoofddoeken zijn toegestaan! – waren precies onder de indruk. 6 paar sokken voor €9.90 was ook niet de gemakkelijkste opdracht voor meneer aan de kassa. Maar 10 minuten en een gratis sjaal later stond ik om half 1 alweer op de Meir.

Het is me niet helemaal duidelijk of het de bedoeling is dat het personeel Engels tegen je praat of dat sommige verkopers gewoon geen Nederlands kunnen. Maar ik moest toch even lachen toen een van de verkoopsters dit zei: “You have to put, ja uw kaart erin steken he”. Een tip: als je echt wilt shoppen, ga dan volgende week pas en haal je beste Engels maar boven voor heerlijke conversaties.

Met dank aan Mister Science, voor het gezelschap.

Advertenties
Uniqlo | Mijn Antwerpen

4 gedachtes over “Uniqlo | Mijn Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s