Doen + helemaal gratis in NYC

Ondanks het feit dat een reisje naar New York best wel wat geld kost, zijn er ook tal van dingen gratis te doen. Ook hier weer: de stad is zo groot en er zijn vast dingen waar ik het bestaan nog niet van weet. Maar na zes dagen is dit mijn top 3!

IMG_5478[1] IMG_5618[1]

Nummer 1: Brooklyn Bridge
We deden de brug – 1,5 mijl lang – twee keer (omdat we er maar niet genoeg van kregen). Een keer van Manhatten naar Brooklyn en een keer in de andere richting, om een uitzicht te hebben op de skyline en de wolkenkrabbers tegemoet te lopen. Zoals jullie nu wel verwachten: het is gratis. En dat weet iedereen want het is er altijd druk. Je kan ook met de fiets erover, maar dat is dan weer betalend en leek me best vermoeiend – dat las ik af van de gezichten van de lustige fietsertjes. Ook leuk, na je overtocht even in het Brooklyn Bridge Park uitrusten en genieten van het uitzicht!

Nummer 2: the High Line
Als je even aan alle drukte wil ontsnappen is the High Line the place to be. Rustig wandelen over een oude spoorweg die er een paar jaar geleden maar triestig bij lag. Het wandelpad werd enkele jaren geleden gemaakt en sindsdien is het een nieuwe attractie in West Manhatten. Extra leuk: terwijl jij over het verhoogde wandelpad loopt, kan je lekker ongegeneerd in de appartementen en lofts van echte New Yorkers binnenkijken.

Nummer 3: 9/11 memorial
Heb je sloten om niet nog een wolkenkrabber te bezoeken? Dan moet je toch even afzakken naar het financial district om het indrukwekkende 9/11 memorial te bezichtigen. Ik voelde me plots weer een klein mensje. Deze prachtige herdenkingssite en de vele namen die rond de twee diepe gaten opgelijst staan doen je weer even nadenken over al het onrecht in de wereld. Toch wel een reality check. Als je nog wat geld overhebt aan het einde van reisje zou ik het toch overwegen om ook het WTC One World te bezoeken ($32) want het uitzicht over de stad is overal net ietsje anders en raak je gewoon nooit beu! Ook hier geldt dan: kom op tijd en schuif niet (te lang) aan voor kaartjes.
IMG_5772[1]

Meer New York door mijn ogen? Lees hier mijn top voor betalende attracties en hier over donuts (en zo).

Advertenties
Doen + helemaal gratis in NYC

5 gedachtes over “Doen + helemaal gratis in NYC

 1. aaannelot zegt:

  hooii,
  Ik heb je genomineerd voor een liebster award:)
  Als je hier meer over wilt weten, er staat een artikel over online op mijn blog!
  Kijk zelf maar of je mee wilt doen & je hebt een hele leuke blog trouwens!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s