Doen + betalen in NYC

Ik snap nu wat mensen bedoelen als ze ergens niet/nooit uitgeraakt kijken, altijd opnieuw naartoe zouden willen want ik heb dat nu met New York. Ondanks dat we zowat alle bekende attracties en bezienswaardigheden van ons lijstje konden schrappen, heb ik het gevoel nog maar 1/100000 van deze prachtige stad gezien te hebben. Toch, speciaal voor jullie: mijn top 3 to do in the city waar je toch even voor in je portemonnee moet grabbelen.

IMG_5475[1] IMG_5633[1]

Nummer 1: the Empire State Building // $32
Blijkbaar zijn de meningen over dit gebouw en of het de moeite is naar de 86e verdieping te gaan verdeeld. Maar wat mij betreft was dit echt een topattractie. Moet wel bij gezegd dat we redelijk vroeg op pad waren iedere dag en we dus niet hebben moeten aanschuiven om kaartjes te kopen en naar boven te mogen. En ja, als je boven uit de lift stapt, vergeet je op slag dat je veel geld betaald hebt want het uitzicht maakt alles goed. Ook zeker doen: de gratis audiogids nemen. Lijkt misschien saai, maar het is heel interessant en als je boven bent, kan je luisteren naar info over de gebouwen en plaatsen waar je uitzicht op hebt – 360° wel te verstaan!

Nummer 2: Big Bus tours // $60 voor 3 dagen
Ik was eerst niet echt overtuigd en begreep niet goed wat zo’n ‘typisch toeristische’ bedoeling je als meerwaarde kon aanbieden. Had ik het even mis. Sit back and relax want vanuit de bus kijk je op je gemak naar alles om je heen en je stapt af wanneer je het beu bent. Wij kozen voor een ticket geldig voor 3 dagen, inclusief een boottochtje langs Lady Liberty. Ook hier: niet nadenken, gewoon betalen want het is echt wel de moeite. Natuurlijk is met de metro van A naar B gaan sneller, maar je wilt natuurlijk ook wel dingen zien. In ons pakket zat een uptown, downtown, brooklyn en night tour. Als we de uptown tour niet hadden genomen, denk ik dat we niet tot in Harlem zouden zijn geraakt, dus het heeft zo z’n voordeel dat je dingen kan bezichtigen waar je misschien uit jezelf niet meteen heen zou gaan. Ook even vermelden: de tours zijn inclusief live gids en die mensen doen hun job echt met veel plezier.

Nummer 3: MoMa // $14 voor studenten
Op zaterdagavond hebben we langer staan aanschuiven om het Guggenheim museum binnen te mogen dan dat we effectief binnen zijn geweest. Een echte tegenvaller dus! Het deed me twijfelen. Zou het MoMa de moeite zijn? (Ik had duidelijk geen idee welke kunstenaars en werken er tentoongesteld worden want ja, als ik dat had geweten, was ik er de eerste dag al naartoe geweest.) Maar dus, de laatste volle dag besloten we het wat rustiger aan te doen – 14,5km ipv 15km wandelen – en huppelden we met vermoeide kuiten richting het museum. O M G.. Al de Pablo’s en de Gustavs en de Andy’s. Dit is de kunst waar ik van hou. Hoera voor soepblikken en het studententarief!

IMG_5771[1]

Meer New York? Bekijk de foto’s op mijn Instagram of lees mijn vorige post over eten (lees: donuts)! Later deze week: Doen + gratis in NYC

Advertenties
Doen + betalen in NYC

7 gedachtes over “Doen + betalen in NYC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s