Travel Essentials 2.0

The only thing you can buy that makes you richer. Reizen, duh! Mijn vorige travel essentials waren duidelijk voor een ander soort tripje. Toen: lekker rexalen, weekendje weg, uurtje op de vlieger. Nu: kei hard citytrippen, tig kilometers in de benen, eindeloos vliegen. Needless to say, andere essentials deze keer.

DSC_0656

We boekten onze reis bij Connections en kregen meteen kofferlabels en een reisgids mee naar huis. Beny is niet je traditionele gids, maar bevat toch alles wat je moet weten – inclusief tips geven en de weg niet kwijtraken. Ook van Connections, maar niet gratis is de Ostrich Pillow (ongeveer €35) – handcrafted in Spanje – en het hollandsoranje slot (twee voor €18), een extra uitgave met dank aan de TSA. Also, mijn liefde voor everything pink en Longchamp in de vorm van een passport en een kaartenhouder. (Weg met de portemonnee!)

Wanneer je dit leest, zit de heenvlucht er al op – hoera, ik heb het overleefd – maar hoogstwaarschijnlijk zie ik dan al een beetje op tegen de vlucht terug. Dus laat al jullie tips achter in de comment section below – dat klinkt namelijk niet in het Nederlands.

Advertenties
Travel Essentials 2.0

10 gedachtes over “Travel Essentials 2.0

 1. Hopelijk heb je een goede vlucht gehad! Tip: neem op een van de eerste dagen een Hop-on/Hop-off bus. Dat kost wat, maar dan heb je meteen een goede indruk van Manhattan. Je zal ook meteen wat herkenningspunten vinden en de dagen erna heb je er echt profijt van! O ja, vooral ook doen: the Empire State Building. Als ik het zo lees heb je een beetje last van hoogtevrees (correct me if I’m wrong), net als ik. Ik keek er ontzettend tegen op, maar uiteindelijk viel het echt wel mee. De liftschaft is midden in het gebouw en als je boven aankomt kom je eerst in een grote ruimte binnen. Daarna kun je zelf kiezen of je naar buiten gaat. Veel plezier in NYC! Ik vond het een prachtige stad!

  Liked by 1 persoon

 2. dopatri zegt:

  Goeden dag Sienderella je blogje komen bekijken om te zien wat jou bezig houdt. Je behoeftes en interesses. Hartelijk dank voor je bezoekjes en misschien blijf je regelmatig lezen. Een goeie zondag en een goede start van deze nieuwe week. Patricia

  Liked by 1 persoon

 3. Ikzelf ben zo geen fan van de bustours. Is wel eens leuk om te doen maar je verliest er pakken tijd. Het heeft alle nadelen van een auto: Traag, log… Voordeel je zit er wel even op je gemak. Ikzelf heb de tour gedaan en kon er maar matig van genieten. -> Traffic jams, je staat er altijd in. Zeker in NY.

  EBS is voor mezelf ook een tegenvaller. Je hebt een mooi uitzicht dat zeker maar het is slecht georganiseerd. Heel lang in de rij staan, veel wachten, zeker op drukke momenten. In feite is het een soort tactiek om je een “skip the line pass” op te dringen. De Top of the Rock is in dat opzicht een veel beter alternatief. Voor de admission fee + 15 dollar pp meer kan je die zelfs 2X bezoeken op dezelfde dag. ’s morgens en ’s avonds bijvoorbeeld.

  Als je van plan bent veel dingen te bezoeken + de bus tours dan was de NY City pass het overwegen waard. https://www.newyorkpass.com/En/?aid=12&gclid=COKG0KWl9McCFcRAGwodAFML7g

  Wil je veel tijd uitsparen? Maak gebruik van het openbaar vervoer en koop een subway ticket dat 7 dagen geldig is. Dan kan je onbeperkt gebruik maken van het metronetwerk. Dit kost je 31 dollar.

  Mijn persoonlijke top 3:
  1. Top of the Rock (prachtig uitzicht met het ESB).
  2. Het 9/11 museum en Tribute Center (Zijn 2 verschillende musea, als je nog je tickets moet kopen dan is het Tribute Center wat prijzig. Is aan de kleine kant).
  3. Het wandelen in de stad: Soho, Chelsea, Meatpacking District, The High Line, China Town, Little Italy, Brooklynn verkennen van de pleinen…

  Flop 3:
  1. Gugenheim Weinig kunst IMHO
  2. ESB: Slechte organisatie
  3. Bustours: alle nadelen van het bovengronds vervoer

  Voor de rest: Doe wat jij leuk vindt. Er zijn vele leuke dingen te doen en zo weinig tijd. ;-). Geniet nog van je reis.

  Like

  1. We hebben ESB en big bus tours al gedaan en dat was eigenlijk allemaal prima geregeld. Druk verkeer viel ook heel goed mee.. En we hebben ongeveer 10min moeten wachten om ESB naar boven te gaan. Dus dat valt allemaal wel mee 😉
   Guggenheim viel inderdaad tegen.. Weinig te zien.
   Bedankt voor de tips

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s