Breisels: herringbone stitch

De winkels puilen alweer uit met nieuwe winterjassen en alles wat daarbij hoort. Dus ik grijp naar de breinaalden. Want die veel te dure sjaal maak je gewoon zelf!
IMG_5329[1]

Omdat ik wel hou van wat afwisseling – en constant rechts breien héél saai is – heb ik mezelf iets nieuws geleerd. Lang leve het internet. Ik presenteer u: de herringbone stitch. Een heel populair patroon dat je vaak terug vindt in sjaals en jassen. Niet de gemakkelijkste steek, maar o zo mooi. Nu al beginnen met breien voor de winter? Misschien wat vroeg, maar deze steek neemt wel wat tijd in beslag.

IMG_5325[1] IMG_5326[1]

Ik brei deze sjaal met garen van Zeeman: Julia, in de kleur 30 (roze, 80% acryl, 20% wol, €1,99). Dit garen zou gebreid moeten worden met naalden 7/8 maar om het effect van de herringbone stitch te versterken, brei ik met naalden 10. Ik heb 30 steken opgezet en zal dus – hopelijk – met drie bollen toekomen. En jij kan even snel rekenen als ik: dat is een sjaal voor nog geen €6!

Voor iedereen – die kan breien en – die het ook wil proberen: onderstaand filmpje vind ik een echte aanrader. Het filmpje is trouwens volledig random gekozen. Ik zocht via YouTube naar ‘herringbone stitch’ en vond dit het duidelijkst en makkelijkst uitgelegd. Wel zit er een foutje in. Bij 1.44 zegt ze ‘slip as if to knit, slip as if to pearl’ maar dat moet dus andersom zijn (pearl – knit / averechts – rechts).

Kan je zelf niet breien? Twee tips. 1) Het internet puilt uit van de ‘knitting tutorials’ en bij Zeeman heb je al voor €0,99 breinaalden en garen. 2) Je mama.

Veel succes. Laat me zeker weten als je deze steek ook eens gaat proberen!

 

Breisels: herringbone stitch

24 gedachtes over “Breisels: herringbone stitch

  1. Klopt dat breien weer helemaal in is. Maar ik ben daar al van jongs af aan niet mee bezig, natuurlijk wel geprobeerd hoor daar ligt het niet aan, maar de lerares trok het keer op keer los. Ik brei te strak en dat, hebben ze er nooit meer uit gekregen. Ik vind het knap dat je het kan.

    Liked by 2 people

  2. Lavibele zegt:

    Mooi mooi!
    Zelf heb ik als kind leren breien van mijn grootmoeder, maar ik ben bang dat ik het ben verleerd.. Misschien moet ik het deze winter nog eens proberen! Maar dan wel bij het het begin 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s