Picasso x Sienderella

Afgelopen winter ging ik met vriendinnen naar Barcelona. Het Museu Picasso de Barcelona was een van de eerste plaatsen die we wilden bezoeken – al helemaal toen bleek dat het gratis was. Ik was erg onder de indruk. Hoe kon één persoon zoveel schilderijen maken. En dan is het museum in Barcelona natuurlijk niet het enige dat werken van Picasso tentoonstelt. Ik was eerder al enorm impressed bij het zien van Guernica in het Museo Reina Sofia in Madrid.

Het museum bevat als enige een volledige serie van Picasso, namelijk Las Meninas. Pablo maakte een 58!-delige reeks geïnspireerd op het werk Las Meninas van Diego Velázquez. Vaag wist ik dat hij dit gedaan had, maar ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de zaal binnenliep. 58 doeken, tekeningen, interpretaties. Wow. (En al die kleuren!)

Dan kom ik nu to the point. Geïnspireerd op Picasso wil ik een 58-delige reeks maken. Ik heb lang getwijfeld. Waar ga ik me op baseren? Welk inspirerend werk neem ik als basis? Waar kan ik 58 interpretaties van maken? Welk werk/welke tekening vind ik zo goed dat ik het na 57 keer nog niet beu ben? Een lange zoektocht begon – en onderweg creëerde ik ook nog een liefde voor De Kus van Gustav Klimt.

Zo Sien, waarom wil je in godsnaam 58 interpretaties maken van een werk? Ik vind dat we – heel veel mensen – niet genoeg creatief worden uitgedaagd en vaak maar op één manier naar iets kunnen kijken. “Het is mooi. Het is lelijk” denken we. Maar verder doen we niets met kunstige/creatieve input. Denk aan je DIY bord op Pinterest. Hoeveel dingen heb je echt al gemaakt? Het antwoord is dus simpel: om mezelf creatief uit te dagen.

Benieuwd welk werk ik kies? Stay tuned!

Advertenties
Picasso x Sienderella

9 gedachtes over “Picasso x Sienderella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s