July book report

In de zomermaanden gaat er geen dag voorbij zonder een beetje lezen. Deze boeken las ik in juli:

IMG_5036[1] IMG_4940[1]

On top – Anna Nooshin // Lees hier mijn hersenkronkels over Anna’s boek.

Paper towns – John Green // Vorige zomer las ik dit boek in een adem uit. Omdat ik toen iets te snel over de details ben gegaan – mijn geheugen laat me nu in de steek – wou ik het graag herlezen voor de film uitkwam. En ik vind het nog leuker dan de vorige keer. Q en Margo, what a team. Ik denk dat het niet nodig is jullie te vertellen waarover dit boek gaat, toch?

The catcher in the rye – J.D. Salinger // Deze klassieker lag als sinds oktober 2013 op mijn plank. Ik begon er ooit in te lezen maar werd afgeleid door andere boeken. In juni besloot ik dat ik het nog een kans moest geven en probeerde het nog eens – met wat moeite moet ik toegeven. Het is zeker geen doorsnee boek en tot aan het einde begreep ik niet helemaal waarom dit zo’n goed boek is. Maar toen ik het uit had, was ik toch wel onder de indruk. Het laat je nadenken. Voor wie niet helemaal overtuigd is om het toch eens te lezen: laat je overhalen door John Green

Grijs gebied – Marion Pauw // Een jonge dame wordt aangerand en is er erg aan toe. Je leest vanuit het perspectief van het slachtoffer en ook door de ogenΒ van een getuige die niet meteen ingreep. Ik was erg onder de indruk van de aangename schrijfstijl ondanks het heavy onderwerp. Pauw kiest echt de juiste woorden in de moeilijkste momenten. Echte pageturner ook. Ik las het op een middagje uit – okΓ©, het telt ook maar 94 pagina’s maar toch. Hoe ik bij dit boek terecht kwam? Ik kreeg het gratis bij de Bijenkorf toen ik On Top kocht.

The life-changing magic of tidying – Marie Kondo // Een Japanse sensatie en volgens critici de eerste ‘opruimgoeroe’. Nadat mijn twee meest favorieten mensen van het internet (Elise en EstΓ©e) dit boek tot hun favorites uitriepen, moest ik het gewoon hebben. Ik heb nog nooit zo graag willen opruimen als tijdens en na het lezen van dit boek. Met opruimen bedoel ik dingen wegdoen omdat ze niet gebruikt worden, al te veel gebruikt zijn of gewoon ‘zomaar’ plaats innemen in mijn kast. Want waarom zou je jezelf omringen met spullen waar je eigenlijk niet van houdt, laat staan gebruiken/dragen. Zelfs toen in nog maar net in de helft van het boek zat, begon ik al mijn kasten leeg te maken. Een echte aanrader dus voor mensen die ook dringend nog eens een grote schoonmaak willen doen.

Momenteel lees ik The Rosie project, geschreven door Graeme Simsion en ik ben echt fan. Maar meer hierover dus later. Hebben jullie nog echte aanraders?

Advertenties
July book report

6 gedachtes over “July book report

  1. LJ zegt:

    Marie Kondo heeft mij afgelopen lente ook enorm geΓ―nspireerd tot opruimen, helaas ligt ons huis alweer vol rommel, ik vraag me echt af waar het vandaan blijft komen. Paper towns heb ik nog altijd niet gelezen, moet ik dringend eens werk van maken. The Rosie project vond ik geweldig πŸ™‚

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s